Η York Capital Management (York) και η Elements Capital Management (ECM) ολοκλήρωσαν την από κοινού εξαγορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Νότια Ευρώπη της εταιρείας Famar, ηγέτιδος στην παραγωγή και την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης για τη βιομηχανία φαρμακευτικών προϊόντων, ειδών υγείας και καλλυντικών.

 Η σημαντική αυτή συναλλαγή που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου, συμπεριλαμβάνει τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και τις δραστηριότητες διανομής στην Ελλάδα, που αντιστοιχούν σε συνολικό τζίρο €210 εκατ. και προσωπικό 1.900 ατόμων.

Η York και η ECM έχουν ήδη προβεί σε μια σημαντική επένδυση νέου κεφαλαίου στις εταιρείες, ώστε να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με τους εμπορικούς τους εταίρους και να επανεστιάσουν την επιχειρησιακή τους δράση προς την ίδια κατεύθυνση.

Εκπρόσωπος της York και της ECM δήλωσε: «Η ομάδα της York, της ECM και οι σύμβουλοί τους, εντυπωσιάστηκαν από την αφοσίωση και πίστη της διοίκησης και του προσωπικού στο όραμα της εταιρείας. Είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα επιτυχημένο μέλλον για την επιχείρηση, το προσωπικό, τους συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας».

«Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά και συνεισέφεραν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής».

Επικεφαλής της νέας εταιρείας έχουν τοποθετηθεί ο Ίαν Κούπερ (CEO - Διευθύνων Σύμβουλος), ο Κώστας Ρεγγής (COO - Γενικός Διευθυντής) και ο Μάρνιξ Μπόργκουτς (προσωρινός CFO - Οικονομικός Διευθυντής). Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Τζεφ Μορόντ.

Την ομάδα συμβούλων των York και ECM συνθέτουν η διεθνής εταιρεία νομικών συμβούλων Reed Smith (υπεύθυνος νομικός σύμβουλος για τη συμφωνία), η Ernst & Young, η Pérez-Llorca (Ισπανία), η Legance (Ιταλία), η Παπαπολίτης & Παπαπολίτης (Ελλάδα) και η IQVIA.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;