H γαλλική Servier υπέγραψε την συμφωνία απόκτησης της δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας Symphogen, η οποία ειδικεύεται σε  θεραπείες για τον καρκίνο με βάση τα αντισώματα.

Κανένα από τα μέρη δεν αποκάλυψε οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει μια απλή συναλλαγή όπου η Servier θα αγοράσει όλες τις μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στην Κοπεγχάγη.

Η Servier θα αποκτήσει πλήρη κυριότητα στα υποψήφια ογκολογικά και ανοσο-ογκολογικά φάρμακα της Symphogen, καθώς και στην πλατφόρμα ανίχνευσης και ανάπτυξης αντισωμάτων.

Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η Symphogen θα καταστεί το κέντρο αριστείας αντισωμάτων της Servier για τις θεραπευτικές της κατηγορίες.

Η Symphogen θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητη θυγατρική από τη Servier, θα διατηρήσει την έδρα της στο Ballerup της Δανίας και θα συνεχίσει να βασίζεται στους σημερινούς και έμπειρους υπαλλήλους της.

Ο πρόεδρος του ομίλου Servier, Olivier Laureau, δήλωσε: "Η απόκτηση της Symphogen είναι ένα σημαντικό βήμα για την Servier ώστε να ανταποκριθεί στις στρατηγικές της φιλοδοξίες, να γίνει αναγνωρισμένος παίκτης στην ογκολογία.

"Οι θεραπείες με βάση τα αντισώματα παραμένουν βασική θεραπευτική μέθοδος στην ογκολογία και την ανοσο-ογκολογία και με τις ισχυρές δυνατότητες αντισωμάτων της Symphogen, θα ενισχύσει σημαντικά την Ε & Α στην ογκολογία και στους άλλους θεραπευτικούς τομείς.

"Στόχος μας είναι να προσφέρουμε θεραπευτικές αγωγές σε περισσότερους ασθενείς σε όλο τον κόσμο".

 

 

 

               

 

 

               

 

Πηγές:
https://pharmaphorum.com/news/servier-to-acquire-danish-biotech-symphogen/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο