Οι εταιρείες Pfizer, AbbVie, Novartis και άλλες  φαρμακοβιομηχανίες δεσμεύουν εκατομμύρια επενδυτικά κεφάλαια για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, τους ασθενείς και τις κοινότητες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Τη Δευτέρα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα δώσει 40 εκατ.δολ.σε μετρητά και επιχορηγήσεις για να καλύψει ιατρικές και κοινοτικές ανάγκες τόσο στην Αμερική όσο και σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική τα κεφάλαια θα διατεθούν σε κυβερνητικούς οργανισμούς δημόσιας υγείας και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς υγείας της κοινότητας, ενώ οι επιχορηγήσεις θα υποστηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία για άμεσες και μακροπρόθεσμες ανάγκες των εργαζομένων που εμπλέκονται με ασθενείς που νοσούν από την COVID-19.

Η Pfizer, μαζί με την Eli Lilly και την Merck, ανακοίνωσαν προηγουμένως ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους εργαζόμενους με ιατρική και εργαστηριακή εμπειρία να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους στα τοπικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Την περασμένη εβδομάδα, η AbbVie δεσμεύτηκε να προσφέρει 35 εκατ. δολ. ως ένα πακέτο ανακούφισης από την COVID-19 - πρόκειται για τη  μεγαλύτερη δωρεά μέχρι σήμερα - ενθαρρύνοντας και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Μέσω της δωρεάς της AbbVie θα κατασκευαστούν 20 νοσοκομεία (πτέρυγες) προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα σε υπερφορτωμένα νοσοκομεία που βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, όπως η Βοστώνη, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη.

Επίσης, θα χρηματοδοτήσει την προσπάθεια της Αμερικανικής Κτηνοτροφικής Υπηρεσίας να προωθήσει τη διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι σε όλη την χώρα.   Στην Ευρώπη, η δωρεά της AbbVie θα δαπανηθεί για την παροχή ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE), φιαλών οξυγόνου και ανεμιστήρων στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νόσο.

"Ελπίζουμε να αποτελέσουμε παράδειγμα για άλλους χορηγούς να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν και πώς πρέπει να εμπλακούν  με την πανδημία, επειδή οι ανάγκες είναι τόσο σημαντικές και αυξάνονται συνεχώς. Θα θέλαμε πραγματικά να δούμε περισσότερους από τους συναδέλφους μας σε βιομηχανίες να έρχονται με δεσμεύσεις αυτού του μεγέθους ή μεγαλύτερες », δήλωσε η Melissa Walsh, αντιπρόεδρος της εταιρικής υπευθυνότητας και της παγκόσμιας φιλανθρωπίας στην AbbVie.

Aξίζει να αναφερθεί ότι η AbbVie διαθέτει και ένα ευέλικτο ταμείο που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 5 εκατ. δολ. ικανοποιώντας αιτήσεις επιχορηγήσεων που λαμβάνει και έχουν σχέση με την πανδημία. Η επιχορήγηση για μία αίτηση μπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. δολ.   Ηδη, το ταμείο έχει δεχτεί περισσότερα από δώδεκα αιτήματα, δήλωσε η Walsh.

Άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν επίσης ανακοινώσει τη διάθεση κεφαλαίων για  ανακούφιση από την COVID-19 είναι:

Το Ταμείο Ανταπόκρισης της Novartis θα προχωρήσει σε δωρεά 20 εκατ δολ με τη μορφή επιχορηγήσεων για τη στήριξη πρωτοβουλιών στην δημόσια υγεία με μια επιταχυνόμενη διαδικασία συνολικής έγκρισης για γρήγορη εκταμίευση κεφαλαίων. Κάθε πρωτοβουλία μπορεί να επιχορηγηθεί με κεφάλαια έως και 1 εκατ. δολ. Το ενδιαφέρον της Novartis επικεντρώνεται κυρίως στις υποδομές υγείας, τα κοινοτικά προγράμματα και στις λύσεις ψηφιακής πλατφόρμας.

Η GlaxoSmithKline προσέφερε 10 εκατομμύρια δολάρια στο Ταμείο Αρωγής που ίδρυσε το Ίδρυμα Ηνωμένων Εθνών και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Το Ταμείο Αλληλεγγύης  COVID-19 θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για την πρόληψη, ανίχνευση και διαχείριση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ιατρικών προμηθειών στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας.

Η Eli Lilly, μέσω του Ιδρύματος Lilly, προσέφερε  500.000 δολ στο ταμείο οικονομικής βοήθειας United Way of Central Indiana, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 16,5 εκατ. δολ., για να βοηθήσει τις οργανώσεις που εξυπηρετούν οικογένειες και άτομα που έχουν επηρεαστεί από τοηνCOVID-19. Η έδρα της Lilly είναι στην Ινδιανάπολη.

Το Ίδρυμα Biogen έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια στην πόλη του Cambridge μέσω του Ταμείου Ανακούφισης Καταστροφών, το οποίο καταβάλλει έκτακτη βοήθεια σε οικογένειες και άτομα που ζουν στην πόλη και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της κρίσης της COVID-19.

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;