Ο φαρμακευτικός γίγαντας που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι οι ερευνητές και οι επιστήμονες «εργάζονται αδιάκοπα» για να βρουν ένα εμβόλιο και να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή την πρόκληση για τη δημόσια υγεία σε συνεργασία με άλλους εταίρους από τη βιομηχανία και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα για την ανάπτυξη πιθανών καινοτόμων προσεγγίσεων για την πρόληψη και τη θεραπεία της COVID-19. Οι ερευνητές και οι επιστήμονες διερευνούν επίσης πιθανές νέες χρήσεις των υπαρχόντων φαρμάκων της Pfizer που αντιμετωπίζουν μολυσματικές ασθένειες παγκοσμίως », δήλωσε  Δρ Albert Bourla, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι μια ουσία και ανάλογα  είναι ισχυροί αναστολείς του SARS-CoV-2, που προκαλεί την τρέχουσα πανδημία των λοιμώξεων από κορωνοϊό (COVID-19).

Επιπλέον, η Pfizer υπογράμμισε ότι συνεργάζεται με τη γερμανική βιοτεχνολογία BioNTech SE για να αναπτύξει εμβόλιο για την COVID-19, ενώ οι κλινικές μελέτες αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερα αυτό το μήνα και "υπάρχει δυνατότητα να παρασχεθούν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι τα τέλη του 2020 υπό την προϋπόθεση της τεχνικής επιτυχίας του αναπτυξιακού προγράμματος και της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών, έτσι ώστε στη συνέχεια να κλιμακωθεί γρήγορα η ικανότητα παραγωγής εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων το 2021. "

"Μια δημόσια απειλή όπως η s COVID-19 ωθεί τον καθένα από εμάς να υποστηρίξει με πόρους και τεχνογνωσία την έρευνα για να ξεπεράσουμε αυτή την πιο δύσκολη στιγμή στο ιατρικό ιστορικό αυτού του αιώνα », δήλωσε ο Mikael Dolsten, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer.

Η  Wall Street Journal ανέφερε την Πέμπτη ότι η Pfizer ανακοίνωσε  ότι θα ξεκινήσει τη δοκιμή του φαρμάκου tofacitinib για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα σε ασθενείς με κορωνοϊό στην Ιταλία την εβδομάδα αυτή για να διαπιστώσει  εάν το φάρμακο λειτουργεί ως θεραπεία.

 

 

 

               

 

Πηγές:
https://www.bizjournals.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης
Πόσο ωφέλιμη είναι η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό [μελέτη]