Η Amgen για τρίτη χρονιά, συγκαταλέγεται στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Great Place to Work® Institute Hellas. Η ανάδειξή της στην 6η θέση της κατάταξης των επιχειρήσεων αποτελεί μια σημαντική διάκριση που αναδεικνύει τον ανθρώπινο παράγοντα ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και αντικατοπτρίζει την πεποίθηση ότι η επιτυχία κρίνεται στη δύναμη της ομάδας.

H Amgen ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2007, με στόχο την ενίσχυση του ισχυρού δικτύου της εταιρείας και την εξασφάλιση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες που δύνανται να συμβάλουν στη δημιουργία προστιθεμένης αξίας τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για το σύστημα υγείας.

Μέσα από τη διάκριση της επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως οι πραγματικά πρωτοπόρες ιδέες μπορούν να προέλθουν μόνον από έναν χώρο εργασίας που ενθαρρύνει τη συνεργασία, την ομαδικότητα, τη συνέπεια, την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη, το πάθος, την αφοσίωση εφαρμόζοντας τις πρακτικές εκείνες που εξασφαλίζουν για τους ανθρώπους της ένα ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

«Η φετινή µας διάκριση ως Great Place to Work 2020, η οποία συμπίπτει µε την επέτειο λειτουργίας των 40 χρόνων της εταιρείας παγκοσμίως, µας κάνει  υπερήφανους και μας συγκινεί βαθιά, ιδιαίτερα μάλιστα κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε όλοι λόγω της πανδημίας του COVID-19. H Amgen ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα σε ένα γραφείο στην Καλιφόρνια, για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε μια από τις ηγέτιδες εταιρείες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με παρουσία σε 100 και πλέον χώρες, με φάρμακα που αλλάζουν τις ζωές ανθρώπων. Κι όλα αυτά ξεκινούν από τους ανθρώπους μας, για ακόμη µία χρονιά συνεχίστηκαν οι επιτυχημένες δράσεις και πρακτικές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων, ενώ, ταυτόχρονα, εμπλουτίστηκαν µε νέες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να εξελίξουν περαιτέρω  τη διατμηματική συνεργασία, την καινοτομία και τον ανοικτό διάλογο, που είχε αποτέλεσμα η εταιρεία μας να μπορεί να προσαρμοστεί ταχύτητα στις νέες συνθήκες της απομακρυσμένης εργασίας λόγω του κορωνοϊού παρέχοντας αδιάλειπτα τις ίδιες ποιοτικές υπηρεσίες μας σε όλους τους ασθενείς εύκολα και άμεσα», υπογράμμισε σε σχέση με τη διάκριση η Εύη Μωραΐτη,  Human Resources Lead της Amgen Ελλάδας.

Κάθε θέση εργασίας στην Amgen είναι σημαντική, όπως και κάθε εργαζόμενός της. Προσελκύει και αναπτύσσει ικανούς και αφοσιωμένους ανθρώπους και τους προσφέρει  ένα περιβάλλον που προάγει την ενσωμάτωση στην ομάδα, τη διαφορετικότητα, το σεβασμό και την ατομική ευθύνη, ενώ δίνει ιδιαίτερη αξία στην ύπαρξη διαφορετικών απόψεων. «Ο σκοπός µας είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης µε τους ανθρώπους µας σε ένα περιβάλλον που ο κάθε ένας μπορεί να απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει, πιστοί πάντα στις αξίες που διέπουν την εταιρική μας κουλτούρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους μας για την κατάκτηση της 6ης θέσης στο θεσμό Great Place to Work 2020. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την καλή αυτή πορεία και να βελτιωνόμαστε συνεχώς ώστε να διακρινόμαστε για το εξαιρετικό εργασιακό μας περιβάλλον σταθερά και στο μέλλον», συμπλήρωσε η Εύη Μωραΐτη.

Η Amgen διαμορφώνει ένα περιβάλλον εργασίας δίνοντας την ευκαιρία στον κάθε εργαζόμενο να αποκτά ευρύτερη εικόνα για άλλες λειτουργίες εντός της Amgen, μέσα από τη διατμηματική και ομαδική συνεργασία, βοηθώντας τους ανθρώπους να αναπτύσσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους καθώς και να προτείνουν πρακτικές βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]