Διπλάσιο μέγεθος συγκριτικά με αυτό που είχε το 2017 αναμένεται να πετύχει η παγκόσμια αγορά πλάσματος αίματος το 2025. Μία πρόσφατη έκθεση του Intelligence Market που δημοσιεύθηκε από την Data Bridge Market Research αναφέρει ότι η παγκόσμια αγορά πλάσματος αίματος θα φτάσει τα 50,61 δισ. δολ έως το 2025, από 25,97 δισ. δολ. το 2017. Η αύξηση μεταξύ του 2019 και του 2025 θα είναι της τάξης του 10,0%.

 

Το πλάσμα χρησιμοποιείται ως μέσο μεταφοράς θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα των διαφόρων οργάνων του σώματος και για τη μεταφορά αποβλήτων που προέρχονται από το κυτταρικό μεταβολισμό στα νεφρά, το ήπαρ και τους πνεύμονες έξω από τον οργανισμό. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2015, ο συνολικός όγκος του πλάσματος που συλλέχθηκε στην Αμερική ανήλθε στους 31.100 τόνους. Η αλβουμίνη ήταν το προϊόν με τα υψηλότερα έσοδα με την αναλογία να ανέρχεται στα 548 γραμμάρια ανά 1000 κατοίκους.

Το 2013 , η παγκόσμια ζήτηση πλάσματος ήταν περίπου 36 εκατομμύρια λίτρα και αναμένεται να αυξηθεί έως και 50 εκατομμύρια λίτρα έως το 2020. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμοροφιλίας (ετήσια παγκόσμια έρευνα), περίπου το 50% των αιμορροφιλικών ζει στην Ινδία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2016, διαγνώστηκαν 184.723 άτομα με αιμορροφιλία. Σύμφωνα με την Plasma Protein Therapeutics Association, το 2016, η συνολική πώληση πλάσματος στην Αμερική έφθασε τα 38 εκατομμύρια λίτρα.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία της σχετικής αγοράς, με βάση τα ευρήματα της έρευνας είναι οι εξής:

  • Αύξηση του επιπολασμού απειλητικών για τη ζωή διαταραχών, ιδιαίτερα της αιμορροφιλίας.
  • Αυξάνεται η υιοθέτηση προϊόντων παραγώγων πλάσματος αίματος.
  • Αύξηση του γηριατρικού πληθυσμού.
  • Αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δωρεά αίματος και πλάσματος.
  • Υψηλό κόστος θεραπείας με παράγωγα πλάσματος.
  • Μετεγχειρητικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη θεραπεία αντικατάστασης πλάσματος.

Μερικοί από τους σημαντικότερους παίκτες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά συριγγών είναι οι Olympus Corporation, Medivators Inc. (Cantel Medical Corp.), Getinge Group, STERIS Plc., Belimed AG (Metall Zug), Steelco SPA, Pfizer Inc., F. Hoffmann- La Roche Ltd, Merck & Co., Inc., Advanced Sterilization Products Services Inc. (Johnson & Johnson), Abbott Laboratories, Bayer AG, Alere Inc., Dickinson and Company, Bemis Company, Cantel Medical Corp., Covidien plc, Crosstex International, Inc., Danaher Corp., Diversey, Inc, Getinge Group, MMM Group, Purdue Pharma LP, Sealed Air Corp, Semperit AG Holding, Synergy Health plc και άλλα.

 

Πηγές:
https://latestherald.com/2020/04/24/blood-plasma-market-covid-19-impact-analysis2020-global-industry-share-size-applications-segments-growth-emerging-technologies-key-players-and-regional-analysis-forecast-to-2025/

https://www.marketsandmarkets.com/Market-Reports/plasma-fractionation-market-93798284.html


Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις