Σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά ιατρικών προμηθειών, όπως διασωλήνωση, εξοπλισμό ατομικής προστασίας, έγχυσης, ακτινοθεραπείας, αναλώσιμων φροντίδας τραυμάτων, αναμένεται να έχει ο κορωνοϊός. Σύμφωνα με έρευνα της marketsandmarkets, η αξία της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να φτάσει τα 100 δισ. δολ. έως το 2021 από 78 δισ. δολ. το 2019, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 13,4%. Η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με την περιβαλλοντική και προσωπική υγιεινή που οδηγεί στην εντονότερη ζήτηση για απολυμαντικά, ο αυξανόμενος αριθμός κέντρων έκτακτης ανάγκης, οι ρυθμίσεις των νοσοκομείων και ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η αυξανόμενη ανάγκη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στα νοσοκομεία για αποτελεσματική διαχείριση ασθενών με COVID-19 και η εντονότερη ζήτηση για αντιδραστήρια για ταχεία διάγνωση του COVID-19, είναι οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της αγοράς.

Με βάση τον τύπο, η αγορά ιατρικών προμηθειών χωρίζεται σε υλικά  διασωλήνωσης και αερισμού, απολυμαντικά, υλικά ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, διάγνωσης, αποστείρωσης,  έγχυσης , αιμοκάθαρσης, περιποίησης τραυμάτων,  ακτινολογίας και άλλα ιατρικά είδη. Το τμήμα των απολυμαντικών αναμένεται να είναι αυτό που θα αυξηθεί με υψηλότερους ρυθμούς κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ιατρικών προμηθειών το 2020, ακολουθούμενη από την Ευρώπη. Το μεγάλο μερίδιο αυτής της περιοχής αποδίδεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό θετικών περιπτώσεων και θανάτων COVID-19 στις ΗΠΑ,  στην παρουσία πολλών μεγάλων νοσοκομείων, αλλά και στο γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός παγκόσμιων παικτών εδρεύει στην Αμερική.

Οι διακεκριμένοι παίκτες στην αγορά ιατρικών ειδών είναι οι Medtronic plc (Ιρλανδία), Cardinal Health, Inc. (Αμερική), Becton, Dickson and Company (Αμερική), Johnson & Johnson (Αμερική) και B. Braun Melsungen AG (Γερμανία), Fresenius Medical Care AG & Co. KGaA (Γερμανία), Baxter International, Inc. (Αμερική), STERIS Corporation (Αμερική), Getinge Group (Σουηδία), Advanced Sterilization Products (Αμερική), 3M Company (Αμερική), Smith & Nephew ( Αγγλία), Mölnlycke Health Care AB (Σουηδία) και άλλοι.

 

Πηγές:
Marketsandmarkets.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τεράστια ανησυχία" ΠΟΥ για μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
Συναγερμός ΠΟΥ για τη μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
Νέο τεστ ούρων ανιχνεύει τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου