Η παγκόσμια αγορά κτηνιατρικών εμβολίων αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,2% έως το 2025 φθάνοντας τα 11,3 δισ. δολ από 8,0 δισ. δολ. το 2020. Παράγοντες όπως η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης ασθενειών στα ζώα, η εντονότερη τάση για ζώα συντροφιάς, οι πρωτοβουλίες από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και ενώσεις ζώων για τη διατήρηση της υγείας των ζώων και η μεγαλύτερη ζήτηση για προϊόντα ζωικής προέλευσης οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της αγοράς.

Με βάση την τεχνολογία, η αγορά κτηνιατρικών εμβολίων χωρίζεται σε ζωντανά εξασθενημένα εμβόλια, αδρανοποιημένα εμβόλια, εμβόλια τοξοειδών, ανασυνδυασμένα εμβόλια και άλλα εμβόλια. Ο τομέας ζωντανών εξασθενημένων εμβολίων αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κτηνιατρικών εμβολίων το 2019, κυρίως λόγω της ευκολίας στην χορήγηση τους και της μακροχρόνιας ανοσίας που προσφέρουν.

Το 2019, η Βόρεια Αμερική κυριάρχησε στην αγορά κτηνιατρικών εμβολίων, ακολουθούμενη από την Ευρώπη. Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν την ανάπτυξη αυτής της αγοράς περιλαμβάνουν τον αυξανόμενο πληθυσμό ζώων, την αύξηση του επιπολασμού των ζωικών ασθενειών, την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα κτηνιατρικά εμβόλια και την υψηλή και αυξανόμενη ζήτηση για ζωικά προιόντα στην περιοχή.

Στους βασικότερους παίκτες αυτής της αγοράς περιλαμβάνονται οι Zoetis (ΗΠΑ), Merck Animal Health (ΗΠΑ), Boehringer Ingelheim (Γερμανία), Elanco (ΗΠΑ), Ceva (ΗΠΑ), Virbac (Γαλλία), Vetoquinol (Γαλλία), Phibro Animal Health (ΗΠΑ) ), Hester Biosciences (Ινδία), HIPRA (Ισπανία), Biogenesis Bago (Αργεντινή), Tianjin Ringpu (Κίνα), China Animal Husbandry (Κίνα), Jinyu Biotechnology (Κίνα) και Endovac Animal Health (ΗΠΑ).

Πηγές:
marketsandmarkets.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα