Η Ιαπωνική Takeda σημείωσε εκπληκτικό κέρδος μετά τη συγχώνευση των 59 δισ. δολαρίων με τη Shire που ολοκληρώθηκε πριν από ένα χρόνο.

Μολονότι οι αναλυτές ανέμεναν από την Takeda να σημειώσει μια μικρή ζημιά αφού έλαβε  τεράστια τραπεζικά δάνεια αξίας περίπου 32 δισ. δολ. τελικά αυτό δεν συνέβη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Takeda έχει απασχοληθεί με την πώληση ανεπιθύμητων περιουσιακών στοιχείων  για τη μείωση των χρεών της, όπως οι εξωχρηματιστηριακές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και τη  Μέση Ανατολή .

Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από τα  έσοδα που προήλθαν από το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων για σπάνιες παθήσεις της Shire.

Η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Ιαπωνίας δήλωσε ότι αναμένει να κερδίσει περίπου 355 δισεκατομμύρια γιεν (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια) σε λειτουργικά κέρδη για το έτος έως τον Μάρτιο.

Για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο,  τα κέρδη της Takeda ήταν περίπου 100 δισεκατομμύρια γιεν  (92 εκατομμύρια δολάρια).

Όπως πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, η Takeda έπρεπε να προσαρμοστεί γρήγορα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πανδημίας COVID-19.

Έχει σταματήσει νέες δοκιμές φαρμάκων και τώρα επικεντρώνεται σε μια ερευνητική θεραπεία που προέρχεται από πλάσμα, για την ασθένεια, με την ονομασία TAK-888.

Συνεργάζεται με μια συμμαχία 10 παγκόσμιων εταιρειών πλάσματος για την ανάπτυξη της θεραπείας, με βάση τα ανοσοκύτταρα που προέρχονται από το αίμα των ασθενών που έχουν θεραπευτεί από τον κορωνοϊό.

Οι κλινικές δοκιμές για το νέο προϊόν, που ονομάζεται CoVig-19, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε  ότι θα  πουλήσει ένα χαρτοφυλάκιο  προϊόντων εξωχρηματιστηριακών και συνταγογραφούμενων προϊόντων στην Orifarm της  Δανίας  για περίπου 670 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, τα περιουσιακά στοιχεία που πωλήθηκαν πέρυσι είχαν αξία περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το  Reuters.

Τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από την πώληση φαρμάκου ξηροφθαλμίας  στη Novartis έναντι 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια  συμφωνία που είχε νόημα και για τα δύο μέρη.

Το σκεύασμα αναπτύχθηκε αρχικά από τη Shire και ταιριάζει καλά με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων οφθαλμολογίας της Novartis, ενώ η Takeda επικεντρώνεται στην  ογκολογία , τη γαστρεντερολογία, τη νευροεπιστήμη, τις σπάνιες ασθένειες και τις θεραπείες με βάση το πλάσμα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Christophe Weber, δήλωσε: «Σύμφωνα με τις αξίες μας, η Takeda ηγείται στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της επιδημίας COVID-19. Ξεκινήσαμε μια παγκόσμια βιομηχανική συμμαχία, μοιραζόμενοι την παγκόσμια κλάση που προέρχονται από το πλάσμα Therapy R&D, τη συλλογή και τη δυνατότητα παραγωγής πλάσματος για να συνεργαστούμε με άλλες παγκόσμιες και περιφερειακές εταιρείες πλάσματος για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του CoVIg-19, μιας πιθανής θεραπείας που προέρχεται από πλάσμα για ασθενείς σε κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών του COVID-19.

"Οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και εάν είναι επιτυχές, το CoVIg-19 έχει τη δυνατότητα να είναι μία από τις πρώτες εγκεκριμένες επιλογές θεραπείας."

               

 

Πηγές:
Pharmaphorum.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα