Ο Pierre-Alain Ruffieux, στέλεχος της Roche, θα αναλάβει την ολοκλήρωση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Lonza και της Μoderna για τη δημιουργία εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την 1η Νοεμβρίου.

Η συνεργασία στοχεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή δραστικών συστατικών του εμβολίου τον Ιούλιο, ακριβώς τη στιγμή που η Moderna αναμένει να ξεκινήσει μια μεγάλη δοκιμή φάσης 3 σε 30.000 συμμετέχοντες.

Το πλάνο αναφέρεται σε δύο προγραμματισμένες γραμμές παραγωγής και θα λειτουργήσει η  Moderna. Η μία γραμμή που θα είναι στο Πόρτσμουθ, Νιού Χάμσαϊρ, θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο και η δεύτερη στην Ελβετία τον Δεκέμβριο.

Ο στόχος είναι να παραχθούν από 600 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό κάθε χρόνο.

Μια άλλη σημαντική απόφαση που θα λάβει ο Ruffieux είναι η τύχη του καθυστερημένου τομέα χημικών προϊόντων της Lonza. Ενώ οι υπηρεσίες φαρμάκων της ανέφεραν αύξηση πωλήσεων 11% το 2019, το franchise χημικών προϊόντων σημείωσε πτώση 3,2%. Η Lonza έχει ορίσει αυτό το τμήμα σε αυτόνομη μονάδα, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα πρέπει να το διατηρήσει, να το πουλήσει ή να αναστείλει τη λειτουργία του.

Πηγές:
fiercepharma

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας