Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο. Μητσοτάκη με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με θέμα την ένταξη του "Ερρίκος Ντυνάν" στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης, προώθησε σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Για το θέμα αυτό, το Σωματείο έχει ζητήσει και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Ακολουθεί η επιστολή:

"Το Σωματείο μας, αντιλαμβανόμενο την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία και  το υπουργείο Υγείας για την βελτίωση των υποδομών και των εν γένει δυνατοτήτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μεταξύ άλλων με προσλήψεις για την στελέχωση των δημόσιων Νοσοκομείων και αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επιθυμεί να θέσει και πάλι επί τάπητος το θέμα της επανένταξης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης.

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι το Ερρίκος Ντυνάν είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα Νοσοκομεία στην Ελλάδα με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα συνιστά την ναυαρχίδα όλων των δομών υγείας, ένα μέρος όπου όταν ο Έλληνας πολίτης θα επισκέπτεται για νοσηλεία, θα του δημιουργεί μία νέα άποψη για την δημόσια υγεία. Παράλληλα δε, το Ερρίκος Ντυνάν θα μπορεί να είναι το Νοσοκομείο που θα δώσει νέα ώθηση και νέο όραμα στον Ιατρικό Τουρισμό της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, δια της παρούσας αιτούμαστε συνάντηση με το υπουργείο Υγείας ώστε να συζητήσουμε αυτό το μείζον θέμα που άπτεται του δημοσίου συμφέροντος και επιτάσσει τον επαναπροσδιορισμό του κοινωνικού χαρακτήρα του Ερρίκος Ντυνάν και την επανένταξή του στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας, προκειμένου κάθε πολίτης να είναι σε θέση να απολαύσει τις υψηλού επιπέδου νοσηλείας και ιατρικής περίθαλψης υπηρεσίες σε ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο".

Σε συνομιλία που είχαμε με τον Κωνσταντίνο Κρέτση, μέλος στο Δ.Σ. του Σωματείου, μας ανέφερε ότι η ένταξη του νοσοκομείου στο Δημόσιο Σύστημα μπορεί να το καταστήσει βιώσιμο δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα σε κάθε πολίτη να απολαμβάνει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο επί συνόλου 462 κλινών, η πληρότητα είναι κάτω από 50%, ενώ κάποιες πτέρυγες μένουν κλειστές.  

Παρόλα αυτά, για πολλούς από τον χώρο της υγείας το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αποτελεί πραγματικό στολίδι στο χώρο της υγείας. Γεγονός που επιβεβαιώνει και η κορυφαία διαπίστευση Joint Commission International, που έλαβε φέτος η οποία αποδεικνύει την απόλυτη συμμόρφωσή του προς τις απαιτήσεις του διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου διαπίστευσης υπηρεσιών υγείας. Η Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval) αποτελεί σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευση του οργανισμού να παρέχει την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα στους ασθενείς του και κατατάσσει το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ανάμεσα στα 600 διαπιστευμένα νοσοκομεία στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της διεξοδικής επιθεώρησης, ομάδα έμπειρων επιθεωρητών (ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί) του oργανισμού Joint Commission International αξιολόγησε τη συμμόρφωση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center προς τα πρότυπα του JCI τα οποία περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, όπως είναι οι Διεθνείς Στόχοι Ασφάλειας Ασθενών (International Patient Safety Goals), η ιατρονοσηλευτική εκτίμηση και φροντίδα των ασθενών, η αναισθησιολογική και χειρουργική φροντίδα, η διαχείριση των φαρμάκων, η βελτίωση της ποιότητας, η πρόληψη και ο έλεγχος των λοιμώξεων, η διοίκηση και η ηγεσία, η διαχείριση των εγκαταστάσεων, τα προσόντα και η εκπαίδευση του προσωπικού και η διαχείριση των πληροφοριών. Κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης της επιθεώρησης, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center εντάχθηκε στην επίλεκτη κατηγορία οργανισμών υγείας, που έχουν λάβει παγκοσμίως τη διαπίστευση JCI.

Τα πρότυπα και οι μέθοδοι αξιολόγησης του Joint Commission International σχεδιάστηκαν από ειδικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα παροχής υπηρεσιών υγείας, με πρωταρχικό στόχο τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της ασφάλειας των ασθενών και των οικογενειών τους, μέσω της ελαχιστοποίησης των κινδύνων. Τα πρότυπα ενσωματώνουν την υιοθέτηση διεθνών πρακτικών, ιατρικών πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών και την άποψη των εμπειρογνωμόνων, ώστε να βοηθούν τους οργανισμούς να μετρούν, να αξιολογούν και να βελτιώνουν διαρκώς την επίδοσή τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]