Πιο γνωστή για την κατασκευή φωτογραφικών μηχανών, η Kodak ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή φαρμάκων, ενώ ήδη εξασφάλισε δάνειο 765 εκατ.δολ, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η πολυεθνική θα δημιουργήσει συστατικά που χρησιμοποιούνται σε γενόσημα φάρμακα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Την χορήγηση του δανείου ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ τονίζοντας ότι θέλει να μειώσει την εξάρτηση που έχει από άλλες χώρες στις ιατρικές προμήθειες.

"Η Kodak είναι περήφανη που αποτελεί μέρος της ενίσχυσης της αυτάρκειας της Αμερικής στην παραγωγή των βασικών φαρμακευτικών συστατικών που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε τους πολίτες μας ασφαλείς", δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της πολυεθνικής Jim Continenza.

Ωστόσο, η Kodak δεν είναι η μόνη πολυεθνική εταιρεία φωτογραφικών ειδών που αλλάζει κατεύθυνση στη δραστηριότητά της . Και η ιαπωνική Fujifilm εργάζεται για ένα πιθανό εμβόλιο Covid-19 και ελπίζει να ξεκινήσει σύντομα δοκιμές σε ανθρώπους.

Το προφίλ της Κodak

Η εταιρεία Eastman Kodak ιδρύθηκε από τον George Eastman το 1888. H Brownie ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς κάμερες και βοήθησε την Kodak να γίνει κυρίαρχος παίκτης στη φωτογραφική βιομηχανία.

Η εταιρεία έγινε διάσημη για την  "Kodak moment" αλλά άρχισε να ενισχύεται οικονομικά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν οι καταναλωτές απομακρύνθηκαν από τη φωτογραφική μηχανή προς την ψηφιακή φωτογραφία.
Στην κορυφή της, η Kodak απασχολούσε περισσότερα από 145.000 άτομα, αλλά τώρα έχει παγκόσμιο εργατικό δυναμικό περίπου 5.000 ατόμων.  
Άρχισε να  δραστικές ουσίες για φάρμακα πριν από τέσσερα χρόνια και τώρα θα επεκτείνει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της στη Νέα Υόρκη και τη Μινεσότα.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα