Σημαντική ενίσχυση άνω του 7% αναμένεται να εμφανίσει η αγορά παράδοσης φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η πρόβλεψη είναι ότι θα φτάσει τα 2.015,3 δισ. δολ. έως το 2025 από 1.430,5 δισ. δολ. Ο κορωνοϊός, ο αυξανόμενος επιπολασμός χρόνιων ασθενειών, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η κυκλοφορία νέων προϊόντων είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που θα συμβάλλουν σε αυτή την άνοδο. Την ίδια στιγμή, η παράδοση φαρμάκων κατ' οίκον αναμένεται να εμφανίσει την μεγαλύτερη άνοδο ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης χρήσης διαφόρων συσκευών όπως νεφελοποιητές, αναπνευστήρες κ.λπ.

Με βάση την χρήση των φαρμάκων, η αγορά χωρίζεται σε μολυσματικές ασθένειες, καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, αναπνευστικές παθήσεις, διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, αυτοάνοσες ασθένειες κ. ά. Το 2019, το τμήμα των μολυσματικών ασθενειών αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς παράδοσης φαρμάκων, ως φυσική απόρροια του αυξανόμενου επιπολασμό που έχουν αλλά και στην εντονότερη πρωτοβουλία των εταιρειών για έρευνα και ανάπτυξη που σχετίζεται με τις μολυσματικές ασθένειες. Επιπλέον, η εξάπλωση του COVID-19 έχει προωθήσει περαιτέρω την αγορά .

Το 2019, η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Γεγονός, που μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες όπως ο αυξανόμενος επιπολασμός χρόνιων ασθενειών που αυξάνουν τη συμμόρφωση των ασθενών σε καινοτόμες τεχνολογίες παράδοσης φαρμάκων, καθώς και  στην παρουσία μεγάλου αριθμού διακεκριμένων παικτών σε αυτήν την περιοχή.  

Η παγκόσμια αγορά παράδοσης φαρμάκων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική λόγω της παρουσίας πολλών μεγάλων και μικρών παικτών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Johnson & Johnson, Inc. (ΗΠΑ), F. Hoffman-La Roche (Ελβετία), Merck & Co., Inc. (ΗΠΑ), Bayer AG (Γερμανία), Pfizer, Inc. (ΗΠΑ), Novartis AG (Ελβετία) , 3M Company (ΗΠΑ), Becton, Dickinson and Company (ΗΠΑ), GlaxoSmithKline plc, (Αγγλία), Sanofi (Γαλλία) και Antares Pharma, Inc. (ΗΠΑ).

Πηγές:
marketsandmarkets

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα