Η Siemens Healthineers συμφώνησε με την αμερικανική Varian Medical Systems να την εξαγοράσει έναντι 16,4 δισ. δολ., ένα ποσό περίπου 20% πάνω από την τρέχουσα αξία της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία προσέφερε 177,5 δολάρια ανά μετοχή για την επιχείρηση που εδρεύει στο Palo Alto, στην Καλιφόρνια και κατασκευάζει ιατρικό εξοπλισμό. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί μέσω δανεισμού και ιδίων κεφαλαίων,  σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η Healthineers θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω ενός δανείου- γέφυρας ύψους 15,2 δισ. ευρώ από την μητρική της Siemens AG, καθώς και από την αύξηση κεφαλαίου εντός του χρόνου στην οποία δεν θα συμμετάσχει η μητρική εταιρεία.  Ως αποτέλεσμα,  το μερίδιο της Siemens στην Healthineers θα μειωθεί σε περίπου 72% από το 85%.   Η Siemens Healthineers εκτιμά ότι η αγορά θα έχει θετικό αντίκτυπο στα κέρδη ανά μετοχή 12 μήνες μετά από το κλείσιμο της συμφωνίας. Η  οριστικοποίηση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο ήμισυ του 2021.

Η Healthineers, που αποσχίστηκε από τη Siemens το 2018, έχει σημειώσει άνοδο κατά 2,7% φέτος, αυξάνοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 43,6 δισ. ευρώ. Τα έσοδά της το τρίτο τρίμηνο ήταν 3,31 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων και φόρων έφτασαν τα 461 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα ετήσια κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν μεταξύ 1,54 ευρώ και 1,62 ευρώ.    

Πηγές:
Bloomberg.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους