Η αγορά προστατευτικών μασκών προσώπου είναι έτοιμη να συγκεντρώσει αξιοσημείωτα κέρδη τα επόμενα χρόνια λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση του Global Market Insight . Από τότε που βγήκαν οι πρώτες αναφορές για τη νόσο, αρκετοί διεθνείς οργανισμοί όπως το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νόσων) και ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) έχουν προτείνει στο ευρύ κοινό να αρχίσει να χρησιμοποιεί μάσκες προσώπου για να αποφύγει τη διάδοση του ιού. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση η αγορά προστατευτικών μασκών προσώπου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2,8 δισ. δολάρια (2,36 δισ. Ευρώ) έως το 2026.

Οι προστατευτικές μάσκες παγιδεύουν αποτελεσματικά τα αερολύματα που δημιουργούνται,  γεγονός που βοηθά σημαντικά στη μείωση της εξάπλωσης της νόσου. Με τον αριθμό των περιπτώσεων COVID-19 να αυξάνεται με πρωτοφανή ρυθμό, υπήρξε μια εκθετική αύξηση της ζήτησης για μάσκες προσώπου τους τελευταίους μήνες. Επιπλέον, καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν τα πιθανά οφέλη τους στην πρόληψη λοιμώξεων και αλλεργιών, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Την ίδια στιγμή, το αυξανόμενο φορτίο χρόνιων παθήσεων έχει επίσης οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι πάνω από το 60% των 56,1 εκατομμυρίων θανάτων που σημειώθηκαν παγκοσμίως το 2001 οφείλονταν σε χρόνια ασθένεια. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 57% έως το τέλος του 2020, καθώς προβλέπεται αύξηση του συνολικού αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων σε όλο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη ζήτηση για μάσκες που χρησιμοποιούν οι χειρουργοί.

Σημαντικοί παράγοντες της βιομηχανίας που δραστηριοποιείται στην αγορά μάσκας προσώπου περιλαμβάνουν τις πολυεθνικές Moldex, Cardinal Health, 3M, CrossTex, Henry Schein, Dentsply Sirona, Honeywell και Coltene.

Αυξανόμενη ζήτηση για ασπίδες προσώπου

Το τμήμα των προϊόντων ασπίδων προσώπου αποτιμώνταν άνω των 94 εκατομμυρίων δολαρίων (79,34 εκατομμύρια ευρώ) το 2019 και αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα. Οι ασπίδες προσώπου χρησιμοποιούνται γενικά ως ένα δεύτερο στρώμα προστασίας που φοριέται στις μάσκες προσώπου.

Οι ασπίδες προσώπου επεκτείνουν αποτελεσματικά τον συνολικό κύκλο ζωής μιας προστατευτικής μάσκας προσώπου και μειώνουν τις πιθανότητες μόλυνσης.

Αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων από τα νοσοκομεία και τις κλινικές

Νοσοκομεία και κλινικές αναμένεται να αποτελέσουν τους βασικούς χρήστες  στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Ο κλάδος είχε ήδη αποτιμηθεί σε πάνω από 336 εκατομμύρια δολάρια (283,61 εκατομμύρια ευρώ) το 2019 .

Στην πραγματικότητα, η παρουσία μεγάλου αριθμού γιατρών σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν περιπτώσεις COVID-19 διασφαλίζει ότι θα κινηθεί ανοδικά ο εφοδιασμός τους από προστατευτικές μάσκες. Επιπλέον, η αύξηση της προτίμησης των ασθενών να επιλέξουν νοσοκομεία, για τη θεραπεία τους, λόγω της υψηλής διαθεσιμότητας επαγγελματιών, καθώς και της καλύτερης ποιότητας φροντίδας, θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη του τομέα.

Η αγορά προστατευτικών μασκών προσώπου κυριαρχεί στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (APAC)  με αποτίμηση άνω των 637 εκατομμυρίων δολαρίων (537,68 εκατομμύρια ευρώ) το 2019.

Επιπλέον, η ήδη υψηλή υιοθέτηση μάσκας προσώπου στην Κίνα και την Ιαπωνία για τη μείωση των αλλεργιών που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση θα οδηγήσει περαιτέρω στην άνοδο του μεριδίου της βιομηχανίας. Η Κίνα κυριάρχησε στην περιοχή με μερίδιο αγοράς άνω του 41% το 2019 και είναι πιθανό να παρουσιάσει ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον.

Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός περιπτώσεων COVID-19 στην περιοχή και οι αυστηρές κυβερνητικές εντολές για τη χρήση μάσκας θα ενισχύσουν περαιτέρω τη βιομηχανία.

Πηγές:
healtheuropa.eu

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας