H αυξανόμενη επικράτηση των χρόνιων ασθενειών είναι μία βασική παράμετρος που θα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη των ιατροτεχνολογικών συσκευών στο μέλλον.

Ωστόσο, οι προκλήσεις στη βιομηχανία ιατρικών συσκευών, όπως εγκρίσεις ακριβών προϊόντων, περιορίζουν την ανάπτυξη της αγοράς.

Είναι γνωστό ότι οι ιατρικές συσκευές είναι απαραίτητες για την πρόληψη ασθενειών, την ιατρική διάγνωση, καθώς και για τη θεραπεία και την αποκατάσταση της κλινικής  κατάστασης των ασθενών. Η παγκόσμια βιομηχανία ιατροτεχνολογικών προϊόντων παρακολουθεί συνεχείς καινοτομίες και τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν την ανάπτυξη του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως.

Σύμφωνα με  το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων στον κόσμο. Το μέγεθός της στην Αμερική ανήλθε στα 156 δισ. δολ. το 2017 και αναμένεται να φτάσει τα 208 δισ. δολ. έως το 2023.

Οι εξαγωγές ιατρικών συσκευών από την Αμερική υπερέβησαν τα 43 δισ. δολ. το 2018. Υπάρχουν περισσότερες από 6.500 εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ, οι οποίες είναι κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Κίνα

Η αγορά ιατρικών συσκευών αναπτύσσεται επίσης και σε άλλες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η αγορά ιατρικών συσκευών της Κίνας έφτασε τα 78,81 δισ. δολ. το 2018, αυξημένη κατά 22% από το 2017.

Με βάση τον τύπο προϊόντος, η αγορά ιατρικών συσκευών χωρίζεται σε διαγνωστικά in vitro (IVD), χειρουργικές συσκευές, γενικές ιατρικές συσκευές, καρδιαγγειακές συσκευές, ορθοπεδικές, συσκευές ελέγχου λοιμώξεων, οφθαλμολογίας, ενδοσκόπησης, νευρολογίας και άλλα. Το τμήμα  των διαγνωστικών in vitro διατήρησε τα πρωτεία του στην αγορά και το 2019.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι συσκευές που αφορούν το τμήμα της νευρολογίας θα αυξηθούν με τον υψηλότερο ρυθμό κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Πηγές:
globenewswir

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά