Η Γενική Πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Θεσσαλονίκη κα Elizabeth K. Lee, επισκέφτηκε χθες το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας,  της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Στις εγκαταστάσεις, την υποδέχτηκε ο κ. Nico Gariboldi, ο επικεφαλής του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη και την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις.

Το Προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών παρακολουθεί στενά τις αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη και έχει επανειλημμένα εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη επένδυση, η οποία προωθεί την καινοτομία στο σημαντικό κλάδο της υγείας, ανοίγοντας πολλά υποσχόμενες προοπτικές.

Με βάση τη Θεσσαλονίκη, το ψηφιακό και τεχνολογικό κέντρο καινοτομίας της Pfizer, αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου ψηφιακού δικτύου της Pfizer, και θα είναι στενά συνδεδεμένο με το εξωτερικό οικοσύστημα. Η Pfizer θα δημιουργήσει ένα δίκτυο με τους συνεργάτες της και τις τοπικές κοινότητες, με σκοπό να  παρέχει διάφορες υπηρεσίες και  προγράμματα. Το ψηφιακό κέντρο  θα αναπτύξει τις απαραίτητες καινοτόμες  λύσεις για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, οδηγώντας στην ανακάλυψη νέων θεραπειών που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ασθενών.

Η Θεσσαλονίκη παρέχει ένα δυναμικό οικοσύστημα νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με ένα υψηλού επιπέδου  ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον με ποιοτικό εργατικό δυναμικό  που μπορεί  να λειτουργήσει, λόγω γεωγραφικής θέσης, ως πύλη προς τη ΝΑ Ευρώπη.

Μετά την επίσκεψη, η κα Elizabeth K. Lee δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να επισκεφθώ το Ψηφιακό Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και να μάθω περισσότερα για το έργο της Pfizer στην έρευνα και την καινοτομία, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα big data analytics για την ανάπτυξη νέων θεραπειών. Είμαστε περήφανοι που βλέπουμε τέτοιες επενδύσεις από αμερικανικές εταιρείες να πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μια ζωντανή φοιτητική πόλη, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να χτίσουν την καριέρα τους».

Ο κ. Nico Gariboldi δήλωσε: «Ως μέρος του λειτουργικού μοντέλου της Pfizer Digital, έχουμε εντοπίσει ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε καινοτομία και να επεκτείνουμε το ταλέντο μας σε διάφορους κλάδους και έχουμε δημιουργήσει ψηφιακούς «φάρους», αλλιώς γνωστούς ως hubs, σε διάφορες τοποθεσίες που αξιοποιούν το περιβάλλον, το υπάρχον ανθρώπινο ταλέντο και ευθυγραμμίζονται ικανοποιητικά με τις άλλες δραστηριότητες και κλάδους της Pfizer για τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας. Ευθυγραμμισμένοι με αυτό το όραμα, έχουμε δημιουργήσει έναν ψηφιακό φάρο στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι μια υπέροχη πόλη με μεγάλες δυνατότητες και είμαστε πολύ ευτυχείς που μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτή την προοπτική».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο