Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2020 για 5η συνεχή χρονιά, από την Boussias Communications και το Health Daily. Ο θεσμός που επιβραβεύει τις επιχειρήσεις, τους φορείς, τους συλλόγους ασθενών και τους οργανισμούς του κλάδου της Υγείας για τις βέλτιστες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις, τις αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, τις συνέργειες καθώς και τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η εκδήλωση, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις της εποχής και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας, υλοποιήθηκε με τη μορφή φωτογράφησης και τη συμμετοχή των νικητών και της κριτικής επιτροπής.

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Φωτεινή Στυλιανοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Βιολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, δήλωσε «Ο θεσμός των Healthcare Business Awards αποκτά ιδιαίτερη σημασία φέτος, καθόσον κατά το 2020 η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης αντιμετωπίζουν μια σοβαρή πανδημία, μοναδική στη σύγχρονη ιστορία. Ο ιός SARS-CoV-2 σάρωσε τον κόσμο προκαλώντας μέχρι στιγμής πάνω από ένα εκατομμύριο θανάτους και μεγάλο αριθμό περιπτώσεων σοβαρά νοσούντων ασθενών, που πίεσαν στα όρια τους τα εθνικά συστήματα υγείας. Η πανδημία έχει οδηγήσει σε βαθιά οικονομική κρίση, έχει αλλάξει τους τρόπους συμπεριφοράς μας και γενικά τη ζωή μας. Μέσα σε αυτή τη γενικευμένη υγειονομική κρίση αναδείχθηκε η τεράστια σημασία της προσφοράς των γιατρών και νοσηλευτών στη κλινική φροντίδα των ασθενών, αλλά και των εργαζομένων στη διάγνωση της νόσου, καθώς και των ερευνητών που αγωνίζονται για την ανάπτυξη εμβολίου και κατάλληλων φαρμάκων. Η καινοτόμος επιστημονική δραστηριότητα οδήγησε στην ανάπτυξη εργαλείων και συστημάτων οργάνωσης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου COVID-19, η δε ευέλικτη επιχειρηματικότητα προσανατόλισε την παραγωγή για την κάλυψη αναγκών σε απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Κοινωνική προσφορά, καινοτομία, επιχειρηματικότητα, οι δραστηριότητες στις οποίες οι βέλτιστες πρακτικές βραβεύονται από τα Healthcare Business Awards, αποδείχθηκαν πρωταγωνιστές κατά την παρούσα πανδημία».

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στους κ.κ. Άρη Σισσούρα, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, για την προσφορά του στην Επιστήμη και στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στον κ. Δρ. Σωκράτη Τζάρτο, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Ομότιμο Ερευνητή του Εργαστηρίου Μοριακής Νευροβιολογίας και Ανοσοβιολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ Αθηνών, για την προσφορά του στην Επιστήμη, την Εκπαίδευση και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σημαντικές ήταν οι διακρίσεις της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», του Ιατρείου Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» όπου κέρδισαν Platinum βραβεία.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τις απονομές των κορυφαίων διακρίσεων όπου η Roche Hellas βραβεύτηκε ως η κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία, η Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινικής ΕΚΠΑ του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» διακρίθηκε ως η κορυφαία κλινική νοσοκομείου, το ΙΑΣΩ βραβεύτηκε ως κορυφαίο νοσοκομείο και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Πληροφορικής διακρίθηκε ως κορυφαίο πανεπιστήμιο/ερευνητικό κέντρο.

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν βραβεία σε Οργανισμούς, Επιστημονικούς Φορείς, Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Υγείας, για την προσφορά τους, τις καινοτόμες δράσεις και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα της Υγείας.


Δείτε αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορία στο www.healthcareawards.gr

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία