Σημαντική άνοδο αναμένεται να καταγράψει η αγορά της κατ' οίκον νοσηλείας στο μέλλον, συμβάλλοντας σε αυτό  η ταχεία αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων, η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, η αυξανόμενη ανάγκη για οικονομικότερες λύσεις περίθαλψης αλλά και οι τεχνολογικές εξελίξεις των συσκευών φροντίδας στο σπίτι. Στο πλαίσιο αυτό, έρευνα εκτιμά ότι το μέγεθος της  εξεταζόμενης αγοράς θα φτάσει τα 274,7 δισ. δολάρια μέχρι το 2025 από 181,9 δισ. δολάρια το 2020, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,6% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Με βάση τα θεραπευτικά προϊόντα, η παγκόσμια αγορά χωρίζεται σε συστήματα παροχής οξυγόνου, νεφελοποιητές, αναπνευστήρες, συσκευές άπνοιας ύπνου, προϊόντα περιποίησης τραυμάτων, εξοπλισμό αιμοκάθαρσης, συσκευές παράδοσης ινσουλίνης και άλλα. Ο εξοπλισμός αιμοκάθαρσης αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς θεραπευτικών προϊόντων παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο σπίτι το 2019. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το τμήμα του διαβήτη αναμένεται να καταγράψει την μεγαλύτερη άνοδο κατά την περίοδο πρόβλεψης. Ο αυξανόμενος αριθμός διαβητικών ασθενών οδηγεί κυρίως στην ανάπτυξη αυτής της αγοράς, ενώ και η παρακολούθηση του σακχάρου στο σπίτι βοηθά στην επίτευξη ενός συνολικού σχεδίου θεραπείας του διαβήτη και βοηθά στη διαχείριση των φαρμάκων για το σάκχαρο στο αίμα, τη διατροφή και την άσκηση.

Οι παίκτες που πρωταγωνιστούν στην συγκεκριμένη αγορά είναι οι Fresenius SE & Co. KGaA (Γερμανία), GE Healthcare (ΗΠΑ), Linde plc (Ιρλανδία), F. Hoffmann-La Roche Ltd (Ελβετία), A&D Company (Ιαπωνία), BAYADA Home Health Care (Αμερική), Invacare Corporation (Αμερική), Abbott (Αμερική), Amedisys (Αμερική), Kindred at Home (Αμερική), LHC Group, Inc. (Αμερική), OMRON Corporation (Ιαπωνία), Koninklijke Philips NV (Ολλανδία ), Drive DeVilbiss Healthcare (ΗΠΑ), Hamilton Medical (Ελβετία), Sunrise Medical (Γερμανία), Roma Medical (Αγγλία), Caremax Rehabilitation Equipment Co., Ltd (Κίνα), Vitalograph (Αγγλία), Advita Pflegedienst GmbH (Γερμανία), RENAFAN GmbH (Γερμανία), ADMR (Γαλλία), Apex Medical Corporation (Ταϊβάν), CONTEC MEDICAL SYSTEMS CO., LTD (Κίνα) και Löwenstein Medical Technology GmbH + Co. KG. (Γερμανία).  

Πηγές:
marketsandmarkets.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας