Η παγκόσμια αγορά τηλεϊατρικής προβλέπεται να φτάσει στα 144,2 δισ. δολ. έως το 2030, αυξανόμενη από τα 27,8 δισ. δολ του 2019, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 15,8% κατά τη διάρκεια της περιόδου 2020-2030.

Οπως αναφέρει έρευνα, η άνοδος αυτή θα προέλθει από την αύξηση των ηλικιωμένων, από το μεγαλύτερο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, την αυξανόμενη ανάγκη για υπηρεσίες παρακολούθησης ασθενών σε αναδυόμενες οικονομίες, την επικράτηση χρόνιων ασθενειών, την επέκταση της βιομηχανίας του ιατρικού τουρισμού, την αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων και πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της τηλεϊατρικής.

Με βάση τις υπηρεσίες, η αγορά της τηλεϊατρικής χωρίζεται σε τηλεσυμβουλές, τηλεκατάρτιση, τηλεπαρακολούθηση, τηλεκπαίδευση και άλλες. Μεταξύ όλων αυτών, το τμήμα τηλεπαρακολούθησης προβλέπεται ότι θα σημειώσει τον υψηλότερο ρυθμό ανόδου τα επόμενα χρόνια λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την υγεία των ασθενών και να αποτρέψουν επιπλοκές χρησιμοποιώντας την  τηλεπαρακολούθηση, γεγονός που θα μειώσει και τις νοσηλείες.

Μέχρι στιγμής, η Βόρεια Αμερική ηγείται της αγοράς, λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού των ατόμων που ανήκουν στην Τρίτη ηλικία, της παρουσίας σημαντικών επιχειρηματικών παραγόντων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται από μη κυβερνητικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς για χρηματοδότηση και προσφορά επιχορηγήσεων για την ανάπτυξη της τηλεϊατρικής. 

Οι βασικοί παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά είναι

Koninklijke Philips NV
Honeywell International Inc.
Medtronic plc
Cerner Corporation
Cisco Systems Inc.
McKesson Corporation
Teladoc Health Inc.
Aerotel Medical Systems Ltd.
OBS Medical Ltd.
Care Innovations LLC
Allscripts Healthcare Solutions Inc.
AMD Global Telemedicine Inc.
BioTelemetry Inc.
Polycom Inc.
GlobalMedia Group LLC.
 
 

Πηγές:
Globenewswire.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα