Όταν η Amazon ξόδεψε 750 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το διαδικτυακό φαρμακείο PillPack το 2018, ήταν σαφές ότι ο τεχνολογικός γίγαντας είχε ενδιαφέρον για την αγορά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Μέσω του Amazon Pharmacy, οι χρήστες στις ΗΠΑ θα μπορούν να παραγγέλνουν μέσω διαδικτύου τα φάρμακά τους και να τα παραλαμβάνουν στην πόρτα τους με courier, εντός δύο ημερών και χωρίς επιπλέον χρέωση. Μπορούν επίσης οι πελάτες να πετύχουν εκπτώσεις έως και 80% σε φάρμακα γενικής χρήσης και 40% σε επώνυμα φάρμακα όταν πληρώνουν ιδιωτικά και όχι μέσω κάποιου ασφαλιστικού ταμείου. 

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την πρόσβαση στα συνταγογραφούμενα φάρμακα τόσο απλή, όπως ισχύει και στις άλλες αγορές εξοικονομώντας χρόνο στους πελάτες, δίνοντάς τους μεγαλύτερο έλεγχο στις αγορές τους και βοηθώντας τους να παραμείνουν υγιείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Amazon Jacqui Miller σε μήνυμα του

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι μια αγορά 500 δισ. δολ. στις ΗΠΑ, με τους ασθενείς να ξοδεύουν 67 δισ. δολάρια από την τσέπη τους στα φαρμακεία λιανικής το 2019, σύμφωνα με την IQVIA. Οι ανταγωνιστές της Amazon, όπως οι Walmart, Target, και Costco, έχουν όλες σημαντικές παρουσίες σε αυτό το επιχειρηματικό πεδίο, καθώς διατηρούν φαρμακεία  εντός των καταστημάτων τους. 

Πηγές:
Vox.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού