Μετά από σχεδόν 60 χρόνια ως φαρμακευτική εταιρεία της Δυτικής Βιρτζίνια και της Πενσυλβανίας, η Mylan NV μετονομάστηκε σε Viatris, ως απόρροια της συγχώνευσης της Mylan με το τμήμα Upjohn της Pfizer Inc. 

Η συγχώνευση, που ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου του 2019, άρχισε να ισχύει μόλις αυτή τη Δευτέρα. 

Η Viatris έχει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα διατηρήσει την εγκατάστασή της στο Canonsburg ως ένα από τα τρία παγκόσμια κέντρα της, με τα άλλα δύο  να βρίσκονται στη Σαγκάη και στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας. Διαθέτει επίσης ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής και ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Morgantown της Δυτικής Βιρτζίνια. Συνολικά η νέα εταιρεία απασχολεί 45.000 εργαζόμενους, αλλά όπως δήλωσαν στελέχη της, τη Δευτέρα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προκειμένου να εξοικονομηθεί 1 δισ. δολάρια.

Η εκτελεστική ομάδα της Viatris θα απαρτίζεται από πρώην στελέχη της Mylan και της Upjohn. Εκτελεστικός πρόεδρος είναι ο Robert J. Coury, ο οποίος ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη της Mylan. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Rajiv Malik, επίσης από την Mylan, ενώ  διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Michael Goettler που προέρχεται από την Upjohn. 

Πηγές:
bizjournals.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα