Το ΙΑΣΩ απέσπασε την μοναδική διάκριση «Κορυφαίο Νοσοκομείο» και μαζί με το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασαν ακόμα7 βραβεία για την καινοτομία και την πρωτοπορία της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας των παιδιατρικών checkup του ΙΑΣΩ Παίδων καθώς και το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας».

Η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, Chief Commercial Officer (CCO) του Ομίλου ΙΑΣΩ δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά, ο Όμιλος ΙΑΣΩ ξεχώρισε και στη συνείδηση του κόσμου. Μας τιμάει και ταυτόχρονα μας συγκινεί γιατί είναι η ομαδική προσπάθεια του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού ανθρώπινου δυναμικού και η σκληρή δουλειά η οποία επιβραβεύεται μέσα και από αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι τυχαίο να μπορείς να καλύπτεις όλες τις κατηγορίες στις υποψηφιότητες και ακόμα περισσότερο να διακρίνεσαι σε όλες. Δεν είναι τυχαίο να κατακτάς το βραβείο Κορυφαίο Νοσοκομείο.Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο μας σε όλους τους τομείς οι οποίοι προάγουν ότι πιο πολύτιμο έχουμε, την Υγεία μας και βεβαίως την κοινωνική ευαισθησία, ιδιαίτερα σε τέτοιες δύσκολες ώρες που διανύουμε.»

Τα βραβεία 

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ έλαβε τo χρυσό βραβείο (Gold) για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας", καλύπτοντας έμπρακτα τις ανάγκες υγείας των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Από το 2015, το πρόγραμμα στηρίζει και συνεργάζεται με περισσότερους από 20 Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και Συλλόγους και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.400 δωρεάν χειρουργεία, δωρεάν τοκετούς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις. Σε κάθε Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Όμιλος ΙΑΣΩ ήταν δίπλα μας με 118 προσφορές και δράσεις και οργάνωσε πάνω από 125 ενημερωτικές ομιλίες για το ευρύ κοινό με θέματα που αφορούν την υγείας μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΑΣΩ  είναι Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας

Το ΙΑΣΩ διακρίθηκε στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας με Silver βραβείο για την Πρωτοπορία στη Μαιευτική-Γυναικολογία-Τεχνητή Γονιμοποίηση. Η αντιμετώπιση των περιστατικών Διεισδυτικού Πλακούντα απαιτεί χειρουργική εμπειρία και εξειδίκευση αλλά και μαζική μετάγγιση αίματος προκειμένου να αντιρροπισθεί η μαζική αιμορραγία κατά την διάρκεια του χειρουργείου. Στο ΙΑΣΩ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Μαιευτική-Γυναικολογία, χρησιμοποιείται από το 2019 το Σύστημα Διεγχειρητικής Αυτομετάγγισης Cell-Saver στις περιπτώσεις Διεισδυτικού Πλακούντα από τους κ.κ. Σταύρο Φωτόπουλο, Μαιευτήρα/Γυναικολόγο, Διευθυντή Χειρουργείου - Αίθουσα Τοκετών, ΙΑΣΩ και τη Μαρία Ευαγγελία Νικολαϊδου, Μαιευτήρα/ Γυναικολόγο, Συνεργάτη ΙΑΣΩ.

Το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ Παίδων κατέλαβε Bronze βραβείο στην κατηγορία για τις δράσεις αντιμετώπισης της Covid-19, για την ασφάλεια, την υποστήριξη και την ενημέρωση των εργαζομένων. Το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ Παίδων, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της κρίσης της COVID-19 στην Ελλάδα, έθεσαν σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο πλάνο διαχείρισης για την απόλυτη ασφάλεια όλων και ολοκληρωμένη στρατηγική Marketing & Επικοινωνίας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά και του προσωπικού.

Με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών, επισκεπτών, προσωπικού, ιατρών και νοσηλευτών, έλαβαν σειρά μέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης, συντάχθηκαν ειδικά πρωτόκολλα και σχέδια δράσης για εγκύους και παιδιά με υποψία COVID-19 και εφαρμόστηκαν ειδικά Μέτρα Ατομικής Προστασίας.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων με Πρόεδρο τον κ. Μάριο Λαζανά, Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Διευθυντή Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ, την κα. Μαρία Μέλιου, Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ και την κα Ελένη Παπασταμούλη, Μαία, Προϊσταμένη Λοιμώξεων ΙΑΣΩ συντονίζουν και εποπτεύουν το έργο διαχείρισης των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας, την ενημέρωση των ιατρών συνεργατών και του προσωπικού καθώς και την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Bronze βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την πρωτοποριακή επιτυχή επέμβαση αντιμετώπισης της συγγενούς στένωσης τραχείας σε νεογνό 10 ημερών. Το νεογνό υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το στενωμένο τμήμα της τραχείας και έγινε πλαστική αυτής της και του δεξιού στελεχιαίου βρόγχου. Η επέμβαση διενεργήθηκε από την εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής-Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών του ΙΑΣΩ Παίδων υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή κ. Αυξέντιου Καλαγκού, της κας Ευαγγελίας Νταλαρίζου, Καρδιοχειρουργού, του κ. Παναγιώτη Σφυρίδη, Καρδιοχειρουργού, του κ. Πρόδρομου Αζαριάδη, Καρδιοχειρουργού και την υποστήριξη της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΙΑΣΩ Παίδων.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με laser (μέθοδος E.P.Si.T. – Εndoscopic Pilonidal Sinus Treatment) σε παιδιά. Το Παιδοχειρουργικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων εφαρμόζει νέο προηγμένο τρόπο χειρουργικής προσέγγισης για την αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος με ενδοσκοπικό Laser, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στα παιδιά. Όπως αναφέρουν οι κ.κ Γεώργιος Περγάμαλης και Αρσένιος Γεωργιάδης, Διευθυντές του Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, η μέθοδος EPSiT πλεονεκτεί σημαντικά σε σύγκριση με την κλασσική χειρουργική αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος όσον αφορά την απουσία μετεγχειρητικού πόνου, την μείωση του χρόνου επούλωσης και μετεγχειρητικής φροντίδας και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την πρωτοποριακή επιτυχή επέμβαση τοποθέτησης πνευμονικής βαλβίδας σε 12χρονη καρδιοπαθή χωρίς εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από την σφαγίτιδα φλέβα. Η επέμβαση διενεργήθηκε από την εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος και του Αιμοδυναμικού Εργαστήριου του ΙΑΣΩ Παίδων υπό τη Διεύθυνση του Δρ. Γεωργίου Τσαούση και υπό την Επιστημονική και Τεχνική καθοδήγηση του Καθηγητή Βασιλείου Θανόπουλου, κορυφαίου Έλληνα Επεμβατικού Καρδιολόγου ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρίαστην μη χειρουργική εμφύτευση πνευμονικής  βαλβίδας. Η επέμβαση έγινε υπό την Καρδιοχειρουργική κάλυψη του  Παιδοκαρδιοχειρουργικού  Τμήματος του ΙΑΣΩ Παίδων που διευθύνει ο παγκοσμίου φήμης Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία της επικοινωνίας για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής των παιδιατρικών checkup. Η επικοινωνία του προγράμματος έχει αποσπάσει ήδη και 4 βραβεία Ermis Awards. Gold βραβείο στην κατηγορία Illustration για την εικαστική αποτύπωση της ιδέας, την αισθητική & την τεχνοτροπία της εικονογράφησης, δύο διακρίσεις στην κατηγορία Καταχώρηση για την Εταιρική Επικοινωνία και ένα βραβείο στην κατηγορία Καταχώριση-Σειρά Έργων. Επίσης, η καταχώρηση έχει λάβει διεθνής αναγνώριση και έχει δημοσιευτεί σε δύο τεύχη του Lürzer's Archivemagazine (του καλύτερου περιοδικού διαφήμισης στον κόσμο).

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας