Ανακοινώθηκαν σήμερα οι νικητές των Social Media Awards 2020, των επιχειρηματικών βραβείων που διοργάνωσαν για 8η χρονιά το Marketing Week και η Boussias Communications, με την υποστήριξη του Facebook, προκειμένου να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές Marketing σε όλα τα δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στα Social Media Awards βραβεύτηκαν συνολικά 41 εταιρείες, με τα Platinum Awards–την ύψιστη διάκριση για κάθε ενότητα – να απονέμεται στις παρακάτω εταιρείες:

  • Η IKEA στις ενότητες “Best of Facebook Family of Apps – Communication”και“Best of  YouTube – Communication”.
  • Η Lidl Ελλάς στις ενότητες “Best of Twitter” και “Best Covid-19 Response”
  • Οι Mindshare καιMAC Cosmetics στην ενότητα “Best of Facebook Family of Apps – Innovation”
  • Οι Digital Minds και Nestle στην ενότητα “Best of YouTube – Innovation”
  • Η Τράπεζα Πειραιώς στην ενότητα “Best of LinkedIn”
  • Οι Sleed και Vivechrom στην ενότητα “Best on Other Social Media Platforms”.

Αντίστοιχα, μεGold βραβείο τιμήθηκανοι: AB Βασιλόπουλος, BEAT, BGM OMD, Γερμανός, Cosmote, Digital Minds, Flying Pot Group, IKEA, Lidl Ελλάς, Mindshare, Nestle, ΟΠΑΠ, PepsiCo Greece, Πλαίσιο, Roche Hellas, Relevance, Redirect, Sleed,Τράπεζα Πειραιώς και Vivechrom.

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε  Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 48 καταξιωμένα στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την προεδρία του Δημήτριου Κορνιώτη, Global Marketing Solutions στο Facebook.

Η δήλωση του Πρόεδρου:

Δημήτριος Κορνιώτης, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

Σε μια, τουλάχιστον, ιδιαίτερη χρονιά όπως η φετινή, ο σχεδιασμός των βραβείων δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει τη νέα πραγματικότητa. Έτσι, πέρα από την εξέλιξη και την αξιοκρατία - δομικά στοιχεία του σχεδιασμού των βραβείων - θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο την προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα.

Για να πετύχουμε τα παραπάνω προσθέσαμε νέες κατηγορίες και ενότητες, θέσαμε ξεκάθαρα κριτήρια αξιολόγησης και ανανεώσαμε την κριτική επιτροπή, με παραπάνω από 30 κορυφαία στελέχη.

Η προσπάθεια για καινοτομία ήταν πλέον εμφανής στις περισσότερες υποψηφιότητες. Τόσο τα καθιερωμένα brands και agencies, όσο και οι νέες εταιρείες του χώρου, απέδειξαν ότι η διάθεση να φέρουν το κάτι καινούργιο υπάρχει στο DNA τους.

Οι υποψηφιότητες που ξεχώρισαν φέτος, ήταν αυτές που είχαν ένα ξεκάθαρο πλάνο στους επιχειρηματικούς στόχους τους, στις λύσεις που επελέγησαν, στον τρόπο αξιοποίησης του δημιουργικού και κυρίως στο πώς χρησιμοποιήσαν τα πιο εξελιγμένα εργαλεία μέτρησης.

Κοιτώντας την επόμενη χρονιά και ελπίζοντας σε ένα πιο υγιές 2021, ο πήχης θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά, μιας και οι λύσεις συνεχώς εξελίσσονται. Το δημιουργικό θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά στη νέα εποχή, με τεράστιες αλλαγές στο διαφημιστικό οικοσύστημα (cookies, IOs14 privacy,κτλ) η καινοτομία και η χρήση των εργαλείων μέτρησης αποτελεσμάτων θα είναι στο επίκεντρο.

Συγχαρητήρια ξανά για την εξαιρετική προσπάθεια σε όλες τις υποψηφιότητες.

Στο website των βραβείων www.socialmediaawards.gr μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό πίνακα με τους νικητές.