Κατά 14 δισ. δολάρια αναμένεται να αυξηθεί το μέγεθος της αγοράς κυτταροκαλλιέργειας μέχρι το 2025. Σύμφωνα με έρευνα,  θα φτάσει τα 33,1 δισ. δολάρια έως το 2025 από 19 δισ. δολάρια το 2020, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του  11,8%.

Με βάση την εφαρμογή, η αγορά κυτταροκαλλιέργειας κατηγοριοποιείται στη βιοφαρμακευτική παραγωγή, στην έρευνα βλαστικών κυττάρων, στα διαγνωστικά τεστ, στην ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων, στη μηχανική ιστών και αναγεννητική ιατρική, καθώς και σε άλλες εφαρμογές.

Η βιοφαρμακευτική παραγωγή αναμένεται να εμφανίσει την μεγαλύτερη ανάπτυξη, κυρίως λόγω της εμπορικής επέκτασης των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, της αύξησης των κανονιστικών εγκρίσεων για την παραγωγή εμβολίων με βάση την κυτταροκαλλιέργεια και τη μεγαλύτερη ζήτηση για μονοκλωνικά αντισώματα (mAbs). 

Επιπρόσθετα, το τμήμα της βιοφαρμακευτικής παραγωγής χωρίζεται περαιτέρω σε παραγωγή εμβολίων και θεραπευτικές πρωτεΐνες. Από αυτές, οι θεραπευτικές πρωτεΐνες αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κυτταροκαλλιέργειας για βιοφαρμακευτική παραγωγή.

Με βάση τον τελικό χρήστη, η αγορά κυτταροκαλλιέργειας κατευθύνεται στις φαρμακευτικές εταιρείες και τις εταιρείες βιοτεχνολογίας, τα ερευνητικά ιδρύματα, νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε τράπεζες κυττάρων. Ο τομέας των φαρμακευτικών και βιοτεχνολογικών εταιρειών αναμένεται να διατηρήσει το προβάδισμα και στο μέλλον, καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Το 2018, η Βόρεια Αμερική αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, ακολουθούμενη από την Ευρώπη. Οι αυξανόμενες κανονιστικές εγκρίσεις για εμβόλια με βάση την κυτταρική καλλιέργεια, η εντονότερη συχνότητα εμφάνισης ασθενειών όπως ο καρκίνος, η κυβερνητική υποστήριξη, αλλά και τα συνέδρια γύρω από τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία κυτταροκαλλιέργειας, είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη της αγοράς στη Βόρεια Αμερική.

Οι διακεκριμένοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά κυτταροκαλλιέργειας είναι οι Merck KGaA (Γερμανία), GE Healthcare (ΗΠΑ), Thermo Fisher Scientific (ΗΠΑ), Becton, Dickinson and Company (ΗΠΑ), Lonza (Ελβετία), Eppendorf (Γερμανία), HiMedia Laboratories (Ινδία), Corning Incorporated (ΗΠΑ), Sartorius AG (Γερμανία), PromoCell GmbH (Γερμανία), Pall Corporation (εξαγοράστηκε από Danaher -ΗΠΑ)], CellGenix GmbH (Γερμανία), Irvine Scientific (ΗΠΑ) και InvivoGen (ΗΠΑ) .

Πηγές:
marketsandmarkets

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα