Το ΥΓΕΙΑ, μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group, του μεγαλύτερου ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, ανανέωσε για μια ακόμη τριετία τις πιστοποιήσεις που διαθέτει για τη διαχείριση της ποιότητας, του περιβάλλοντος και της εργασιακής υγείας και ασφάλειας, από τον φορέα πιστοποίησης TÜV Austria Hellas.

Η ανανέωση των πιστοποιήσεων αφορά τα διεθνή πρότυπα EN ISO 9001:2015, EN ISO 14001:2015 και EN ISO 45001:2018. Επιπρόσθετα, το ΥΓΕΙΑ ανανέωσε την πιστοποίησή του σύμφωνα με τη Δημοσίως Διαθέσιμη Προδιαγραφή PAS 99:2012 του BSI (British Standard Institute), καθώς εφαρμόζει τα τρία ανωτέρω πρότυπα ISO ως ένα Ενοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης. Το ΥΓΕΙΑ κατέχει την τριπλή αυτή πιστοποίηση και το PAS 99 από το 2014, η οποία καλύπτει όλο το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών και των λειτουργιών (κλινικών, διοικητικών και υποστηρικτικών) της κλινικής.

Σε αυτή την επαναπιστοποίηση, το ΥΓΕΙΑ πραγματοποίησε και τη μετάβαση από το OHSAS 18001 στη νέα έκδοση ISO 45001:2018 του προτύπου για την Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από την καταληκτική προθεσμία που έχει τεθεί διεθνώς, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση του οργανισμού για τη μείωση της διακινδύνευσης της υγείας και της ασφάλειας προς το πολυτιμότερο κεφάλαιό της, που είναι οι εργαζόμενοί της.

Το ΥΓΕΙΑ, ως ένα νοσοκομείο πρότυπο ποιότητας, έχει μακρά ιστορία στη συμμόρφωση με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, καθώς από το 2010 κατέχει τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από τον οργανισμό Joint Commission International (JCI), τον παγκόσμιο ηγέτη στη διαπίστευση νοσοκομείων, ο οποίος αξιολογεί με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές την ποιότητα υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών, ενώ ήδη από το 2003 εφάρμοσε το πρότυπο ISO 9001 πιστοποιώντας τμήματα και λειτουργίες της κλινικής.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης, σχολιάζοντας την επαναπιστοποίηση, ανέφερε: «Έχοντας κλείσει μισό αιώνα λειτουργίας, το ΥΓΕΙΑ με κέντρο τον άνθρωπο και με όχημα την επιστήμη, βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή των ιατρικών εξελίξεων, επενδύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον και υιοθετώντας τις βέλτιστες πρακτικές σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του. Η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών για το ΥΓΕΙΑ, δεν είναι απλώς ανάγκη, αλλά ξεκάθαρη επιλογή του κορυφαίου νοσοκομείου της χώρας, να μην επαναπαύεται, αντιθέτως να εξελίσσεται και να επιδιώκει την αριστεία, με βάση τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές. Η επαναπιστοποίηση του ΥΓΕΙΑ, επιβεβαιώνει την πάγια δέσμευση μας για διαρκή εξέλιξη, που στόχο έχει τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια των ασθενών μας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο