Η πανδημία COVID-19 προκάλεσε απροσδόκητες προκλήσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον, ωθώντας τις φαρμακευτικές εταιρείες να επιταχύνουν την υιοθέτηση στρατηγικών ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η Global Data διεξήγαγε μια έρευνα για να προσδιορίσει το εύρος της ψηφιακής μετατροπής σε φαρμακευτικούς οργανισμούς.



Η ανάλυση των απαντήσεων της έρευνας δείχνει ότι οι περισσότερες από τις εταιρείες επιδιώκουν να βελτιώσουν την επιχειρησιακή αποδοτικότητα και την καινοτομία τους χρησιμοποιώντας αναδυόμενες τεχνολογίες.

Η πλειοψηφία 63% των ερωτηθέντων έκρινε ότι υπάρχει περιθώριο για ψηφιακό μετασχηματισμό σε λειτουργικές δυνατότητες και καινοτομίες, καθώς η πανδημία διέκοψε τα συμβατικά επιχειρηματικά κανάλια προκαλώντας την ανάγκη για τεχνολογίες που θα διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία.

Οι εταιρείες επικεντρώνονται επίσης στην αφοσίωση των πελατών (συμπεριλαμβανομένου του ασθενούς και του ιατρού) (56%), στην επιχειρηματική καινοτομία (51%) και στο μάρκετινγκ και στις πωλήσεις (42%)

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 29% των ερωτηθέντων επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του εργατικού δυναμικού, ενώ το 27% επικεντρώνεται στην καινοτομία χαρτοφυλακίου.

 

Πηγές:
https://www.pharmaceutical-technology.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απαιτητική για τον εγκέφαλο δουλειά μειώνει τον κίνδυνο ελαφράς νοητικής εξασθένησης μετά τα 70
'Ερευνα στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση των προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]