Ο καθαρισμός του προσώπου είναι μία διαδικασία που βοηθά στην απομάκρυνση του υπερβολικού σμήγματος, στην εξάλειψη των ανοιχτών φαγεσώρων (μαύρα στίγματα), επιτυγχάνοντας πιο λεία επιδερμίδα και πιο ομοιογενούς υφής ποιότητα δέρματος.

Το αποτέλεσμα είναι ότι και τα καλλυντικά και το make up εφαρμόζουν καλύτερα, δεν είναι τόσο ορατοί οι πόροι του δέρματος και το πρόσωπο είναι πιο φωτεινό.

Σε φαγεσωρική ακμή, όταν δηλαδή υπάρχει εγκλωβισμένο σμήγμα που κάνει ανάγλυφο το δέρμα χωρίς όμως πύον ή ορατή φλεγμονή, βοηθάει πολύ ο καθαρισμός του δέρματος. Πρέπει ωστόσο να γίνεται προσεκτικά από δερματολόγο για αποφυγή επιμολύνσεων και σημαδιών. Είναι απαραίτητο να προηγείται χρήση ατμού για να μαλακώνει το δέρμα και χρήση αντισηπτικών υγρών για αποφυγή μολύνσεων. Επίσης γίνεται χρήση ειδικών εργαλείων (φαγεσωροεξαγωγείς) σαν κουταλάκια που αποστειρώνονται μετά από κάθε διαδικασία καθαρισμού.

Το δέρμα μπορεί να είναι ερεθισμένο 2-3 μέρες μετά τον καθαρισμό και θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για το συγκεκριμένο διάστημα. Μερικές φορές συστήνονται αντιβιοτικές κρέμες ή ήπια αντισηπτικά, ενώ make up καλό θα είναι να μη χρησιμοποιηθεί για 24 ώρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας