Το ημερολόγιο γράφει «Σεπτέμβριος», όλοι επιστρέψαμε από τις διακοπές μας, το μαύρισμα σιγά-σιγά μας εγκαταλείπει και είναι ώρα για κάτι που εδώ στο in2life συνηθίζουμε να κάνουμε αυτή την εποχή. Όχι φυσικά να ξεστομίζουμε (κατ’ ευφημισμόν) ευχές και προτροπές όπως «καλό χειμώνα» και «τα κεφάλια μέσα», αλλά υποσχέσεις και στόχους για τη νέα σεζόν που ξεκινά. Παρακάτω συγκεντρώνουμε 12 υποσχέσεις που αφορούν τον καθένα μας, και σας παραθέτουμε τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους να τις τηρήσετε και να μην τις ξεχάσετε μόλις μπείτε στους ρυθμούς της φθινοπωρινής σας ρουτίνας. Υπόσχεστε;

Θα κάνω τουλάχιστον ένα ταξίδι

Αν τα οικονομικά μας το επέτρεπαν, θα συμπληρώναμε «…ένα ταξίδι ανά μήνα», αλλά όπως και να ‘χει, μία τουλάχιστον απόδραση μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ολόκληρη τη σεζόν: Ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο σε κάποιο ορεινό χωριό της Ελλάδας με χρυσαφένια δάση μπορεί να σας δώσει δύναμη μέχρι τον Δεκέμβριο. Μια χριστουγεννιάτικη εξόρμηση με low budget πτήση στην Ευρώπη θα σας «κρατήσει» μέχρι την άνοιξη. Με ένα city break το Πάσχα ή την Πρωτομαγιά, θα έχετε κάτι ευχάριστο να περιμένετε τους μήνες του χειμώνα.

Θα γίνω fit

Ένα εικοσάλεπτο την ημέρα. Αυτό αρκεί για να είμαστε σε φόρμα, λένε οι ειδικοί, και εδώ που τα λέμε, είκοσι λεπτά την ημέρα αφιερώνουμε ακόμη και στο να κοιτάζουμε το ταβάνι – δεν μπορούμε να επενδύσουμε άλλα τόσα στην υγεία μας;

Θα βγαίνω περισσότερο

Βάλτε έναν απλό στόχο: Μία ή δύο φορές την εβδομάδα να μην επιστρέφετε κατευθείαν στο σπίτι μετά τη δουλειά ή τις υποχρεώσεις σας, αλλά να πηγαίνετε για καφέ ή για περίπατο σε μια διαφορετική γειτονιά της πόλης. Δεν είναι καν απαραίτητο να ξοδέψετε στις εξόδους σας – εδώ σας έχουμε ιδέες για τις καλύτερες βόλτες στην Αθήνα, ενώ κάθε μήνα στη στήλη της Εξόδου του in2life συγκεντρώνουμε για εσάς τις καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις –δείτε εδώ του Σεπτεμβρίου.

Θα τρώω πιο υγιεινά

Σκεφτείτε ότι για κάθε τηγανητή πατάτα ή σοκολάτα που δεν τρώτε, προσθέτετε μια ημέρα ζωής και θα είναι πιο εύκολο να αφήσετε στην άκρη το junk food και να κάνετε στροφή στην ισορροπημένη διατροφή. Για αρχή, πετάξτε τα φυλλάδια του delivery που έχετε στην κουζίνα σας – όσο τα έχετε σε περίοπτη θέση είναι πιο συχνό το ερέθισμα του πειρασμού – και προσπαθήστε να μαγειρεύετε περισσότερο.

Θα ασχοληθώ με ένα καινούριο χόμπι

Στα κέντρα πολιτισμού του δήμου σας θα βρείτε δωρεάν μαθήματα για κάθε τέχνη. Στο Ash In Art με 60€ το μήνα θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε απεριόριστα μαθήματα για όσα σεμινάρια θέλετε – από τέχνες μέχρι ξένες γλώσσες και από χορούς μέχρι χειροτεχνίες. Και εδώ, σας έχουμε συγκεντρώσει πέντε πολύ ενδιαφέροντα χόμπι για να ξεκινήσετε τη νέα σεζόν, μαζί με τις κατάλληλες διευθύνσεις για το δημιουργικό «ποδαρικό» της χρονιάς.

Θα βελτιώσω τα οικονομικά μου

Γίνεται να μειώσετε τα έξοδά σας σε ποσοστό τέτοιο ώστε στο τέλος της χρονιάς να σας μείνει ένα ποσό στην άκρη – π.χ. για τα ταξίδια που λέγαμε ή για να κάνετε διακοπές το επόμενο καλοκαίρι ή έστω να τα αποταμιεύσετε για μελλοντική χρήση; Η απάντηση είναι καταφατική, ακόμη κι αν το ταμείον σας φαίνεται μείον αυτή τη στιγμή. Αρκεί να ακολουθήσετε τους 50 χρυσούς κανόνες του in2life για να μειώσετε τα έξοδα από κάθε «μέτωπο» της καθημερινότητας, δηλαδή αυτά της διασκέδασης, φαγητού, μετακινήσεων, σπιτιού και αγορών.

Δεν θα αφήσω τη μιζέρια να με επηρεάσει

Μπορεί να μοιάζει η πιο απλοϊκή, αλλά είναι ίσως η πιο σημαντική υπόσχεση που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, οι περίεργες ιδεολογίες γύρω σας, νέοι φόροι που θα έρθουν, η γκρίνια στον δρόμο και η ακρίβεια στην αγορά θα υπάρχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό πάντα. Το ζήτημα είναι κατά πόσο είστε εσείς διατεθειμένοι να τα αφήσετε να σας επηρεάζουν καθημερινά και να περνάτε τις ημέρες και τους μήνες σας με ένα ψυχολογικό βάρος στους ώμους. Δείτε τη θετική πλευρά της ζωής και μάθετε να χαμογελάτε περισσότερο.

Θα γίνω εθελοντής για έναν καλό σκοπό

Είναι εκπληκτικό το παράδοξο που προκαλεί η ενασχόληση με τον εθελοντισμό: Όταν κάνεις κάτι ανιδιοτελώς, μαγικά αυτό σου επιστρέφει ανταποδοτικά ψυχολογικά οφέλη. Και υπάρχει «χώρος» για εθελοντική εργασία για τον καθένα, είτε εργάζεται είτε είναι άνεργος και θέλει να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του ώσπου να βρεθεί η κατάλληλη δουλειά. Εδώ σας παραθέτουμε 15 οργανώσεις και σκοπούς που αξίζουν την βοήθειά σας.

Θα βρω δουλειά

Ξέρετε ποιος δεν πρόκειται να βρει ποτέ δουλειά; Αυτός που περνά τον περισσότερο χρόνο του λέγοντας «δεν έχω δουλειά». Για να βρείτε, προσπαθήστε περισσότερο. Στείλτε περισσότερα βιογραφικά. Επικοινωνήστε για συναντήσεις σε εταιρίες που σας ενδιαφέρουν. Εξετάστε το ενδεχόμενο να στήσετε τη δική σας μικρή επιχείρηση ή να δοκιμάσετε ένα start-up. Εκμεταλλευτείτε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αξιοποιήστε τα social media και τις υπηρεσίες επαγγελματικής διασύνδεσης που προσφέρουν κάποια από αυτά, όπως το LinkedIn. Παρακολουθήστε σεμινάρια για να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας. Προσπαθήστε ακόμη περισσότερο.

Θα κόψω το κάπνισμα

Δεν θα πούμε περισσότερα, γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι ένα τέτοιο εγχείρημα. Απλώς θα σας πούμε πως αν νιώσατε ότι αυτός είναι ένας στόχος που σας αντιπροσωπεύει, αυτό σημαίνει πως μέσα σας το θέλετε πραγματικά. Και γι’ αυτό όσο δύσκολο κι αν είναι, μπορείτε να το καταφέρετε. Αν πάλι ψάχνετε πιο συγκεκριμένους τρόπους να το καταφέρετε, πατήστε εδώ.

Θα διαβάσω πολλά βιβλία

Είμαστε σίγουροι πως το καλοκαίρι σας βρήκε με κάποιο βιβλίο στην παραλία ή στη βεράντα σας και σκεφτήκατε «γιατί δεν το έκανα όλη την υπόλοιπη χρονιά;». Να η ευκαιρία να μην αναρωτηθείτε το ίδιο πράγμα το επόμενο καλοκαίρι: Γεμίστε τον ελεύθερο χρόνο σας, τα «κενά» στις καθημερινές μετακινήσεις σας και τα χαλαρά βράδια σας με την ανάγνωση βιβλίων για να έχετε… πάντα καλοκαίρι.

Θα δω περισσότερες ταινίες και παραστάσεις σε σχέση με την περασμένη σεζόν

Ένας θεωρητικός του κινηματογράφου έλεγε πως οι άνθρωποι αγαπάμε να βλέπουμε θεάματα, όχι για να ξεφύγουμε από τη ζωή, αλλά ακριβώς επειδή οι ιστορίες που διηγούνται είναι ένα όχημα για να καταλάβουμε τη ζωή. Είναι στην ουσία σαν να βιώνουμε ολοκληρωμένα συναισθήματα που στην καθημερινότητά μας δεν τα βρίσκουμε συμπυκνωμένα. Γι’ αυτό και όσο περισσότερο σινεμά ή θέατρο απολαύσουμε σε μία χρονιά, τόσες… ζωές περισσότερες θα έχουμε ζήσει. Ή στην χειρότερη των περιπτώσεων, ισάριθμα ωραία βράδια με καλή παρέα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου