Τι κάνετε εσείς όταν έχετε νεύρα; Να μαντέψουμε: Το ρίχνετε στις σοκολάτες, μαλώνετε με όποιον σας μιλά ή σας τηλεφωνεί, ξεσπάτε στο άλλο σας μισό και ξαναορμάτε στο ψυγείο. Μόνο που όλα αυτά δεν έχουν θετικό αντίκτυπο στη διάθεσή σας – αντίθετα, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε δέκα πιο ασφαλείς ιδέες, οι οποίες μπορούν να σας χαλαρώσουν και να σας φτιάξουν το κέφι, εκείνες τις ημέρες που όλα σας φταίνε.

Πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα

Ένα ζεστό αρωματικό τσάι ή μια γλυκιά ζεστή σοκολάτα – προφανώς, αποφεύγουμε τον καφέ – θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Ξεσπάστε σε ένα άθλημα

Οι κινήσεις που κάνουμε στα σπορ είναι ό,τι πρέπει για να… ξεσπάσουμε τα νεύρα μας – κλωτσάμε την μπάλα, χτυπάμε με ρακέτα το μπαλάκι, καρφώνουμε στο καλάθι, αλλά πάνω από όλα, εκτονώνουμε την ενέργειά μας – αυτή που πάνω στα νεύρα σας μερικές φορές θέλετε να διοχετεύσετε… στο κεφάλι του αφεντικού ή του ενοχλητικού γείτονά σας.

Τρέξτε στο γυμναστήριο

Η σωματική άσκηση βοηθά τον οργανισμό να εκκρίνει ουσίες οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, τονώνουν τη διάθεσή μας και μας γεμίζουν ευεξία. Και, όπως και να ‘χει, η προπόνηση είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους να εκτονώσουμε την αρνητική μας ενέργεια, είτε τρέχοντας στο διάδρομο, είτε κάνοντας πετάλι με ένταση, είτε σηκώνοντας βάρη.

Ακούστε τα αγαπημένα σας τραγούδια

Κατά προτίμηση τα πιο χαλαρά, χαρούμενα και ανεβαστικά εξ αυτών. Μην το ρίξετε στις δακρύβρεχτες μπαλάντες – βάλτε να ακούσετε το αγαπημένο σας συγκρότημα ή πληκτρολογήστε στο Youtube «relaxation music» που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση όταν τα νεύρα δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε τις βραδινές ώρες.

Δείτε μια κωμική σειρά

Το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό για την κακή διάθεση. Από ένα επεισόδιο «Φιλαράκια» ή μια καμένη ελληνική σειρά των ‘90s μέχρι τις βουβές του Τσάρλι Τσάπλιν ή απλώς… αστεία videos με γκάφες και γατάκια στο Youtube, δεν μπορεί, κάτι από αυτά θα σας κάνει να σκάσετε ένα χαμόγελο και θα εξαφανίσει την κατσούφικη διάθεσή σας.

Κάντε μια βόλτα με τα ακουστικά στα αφτιά

Περπατήστε στην αγαπημένη σας γειτονιά, κάντε μια βόλτα ακούγοντας μουσική μέχρι το αγαπημένο σας σημείο στην πόλη ή κάπου με θέα, καθίστε για λίγο εκεί με τις σκέψεις σας και ηρεμήστε – εγγυημένα, θα επιστρέψετε στο σπίτι σας με πολύ λιγότερες έγνοιες.

Συζητήστε με τους καλύτερούς σας φίλους

Κηρύξτε «επείγον meeting» στο στέκι σας, μαζευτείτε με την παρέα και πείτε… τον πόνο σας. Με μαθηματική ακρίβεια, σε λίγη ώρα θα κάνετε πλάκα γι’ αυτόν, και μετά το δεύτερο ποτό δεν θα θυμάστε καν τον λόγο για τον οποίο είχατε τις μαύρες σας.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Από αυτά τα χολιγουντιανά, με τον πλούσιο αφρό, τα αρωματικά έλαια, τα κεράκια και το ποτήρι με το κρασί να σας περιμένει δίπλα από την μπανιέρα.

Κάντε όσα βαριόσασταν να κάνετε

Δεν ακούγεται ειδυλλιακό, αλλά το να τακτοποιήσετε την ντουλάπα ή τα αρχεία σας και το να αλλάξετε διακόσμηση ή διαρρύθμιση στο σαλόνι σας, δουλειές που πάντα αναβάλατε από βαρεμάρα, μπορούν να γίνουν όταν έχετε νεύρα, πολύ απλά επειδή όλες οι άλλες σας δουλειές (το να στείλετε mail, να φέρετε δουλειά στο σπίτι κλπ) απαιτούν περισσότερη νηφαλιότητα και ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού προϋποθέτουν επαφή με άλλα άτομα, τα οποία μπορεί να… πληρώσουν κατά λάθος τα νεύρα σας.

Απομακρύνετε την πηγή των νεύρων

Τι σας έχει εκνευρίσει εξ αρχής; Είναι η φασαρία των γειτόνων; Ζητήστε τους ευγενικά να ησυχάσουν ή βγείτε μια βόλτα για να αποφύγετε τον σαματά. Κάποιο ζήτημα στον εργασιακό σας χώρο; Συζητήστε με τους συναδέλφους ή τον προϊστάμενό σας για να το λύσετε προτού «συσσωρευτεί» μέσα σας. Είναι κάτι στην ερωτική σας ζωή; Οι καυγάδες λύνονται με διάλογο. Εντοπίστε αυτό που σας ενοχλεί και προσπαθήστε να το βγάλετε από τη μέση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD