Βάλε πρόγραμμα


Ναι, το ξέρουμε, είναι βαρετό και μίζερο, αλλά έχει σώσει κόσμο. Ακόμα και αν αρνείσαι πεισματικά να φτιάξεις λίστες, ένα νοερό πρόγραμμα φτάνει –ας πούμε, έχε κατά νου πως θα έχεις τελειώσει την τάδε δουλειά ως τις 14.00, θα κάνεις ένα διάλειμμα, μετά μέχρι τις 16.00 θα τελειώσεις κάτι άλλο, και πάει λέγοντας.

Αντάμειψε τον εαυτό σου

Κάθε φορά που θα τηρείς το πρόγραμμα, θα έχεις και μια μικρή επιβράβευση: Θέλεις να είναι δέκα λεπτά Facebook; Δέκα όμως, όχι παραπάνω (λεπτομέρειες για αυτό σε λίγο). Μια 10λεπτη βόλτα έξω; Ένα γρήγορο καφεδάκι στο μπαλκόνι; Ένα τηλεφώνημα σε έναν φίλο; Το κόλπο εδώ είναι να βάλεις αυστηρό χρονικό όριο –μπορεί να είναι ένα ξυπνητήρι να χτυπήσει ή…

…Η τεχνολογία, που είναι φίλος σου

Αν είσαι βαριά περίπτωση κολλημένου με τα social media, δύο θαυματουργές εφαρμογές είναι εδώ για ‘σένα: Το AppDetox για Android και το Moment για iPhone σου ζητούν να θέσεις ένα χρονικό όριο, του τύπου μισή ή μία ώρα την ημέρα, που θα χρησιμοποιείς τα social media. Μόλις ξεπεράσεις αυτό το χρονικό όριο, Facebook, Instagram, Twitter και οτιδήποτε άλλο εθιστικό και χρονοβόρο μπλοκάρουν. Τέρμα. Δεν ανοίγουν. Αύριο πάλι. Σκληρό, αλλά αποτελεσματικό.

Βάλε σελιδοδείκτες

Η δεύτερη συχνότερη αιτία σπαταλημένου χρόνου στα γραφεία (η πρώτη είναι με διαφορά τα social media) είναι όλα εκείνα τα ενδιαφέροντα άρθρα/ αστεία βιντεάκια/ ειδήσεις που «πρέπει οπωσδήποτε να δεις» και που σου στέλνουν οι συνάδελφοί σου. Εδώ λοιπόν έρχεται αυτή η σωτήρια λειτουργία του browser σου που λέγεται σελιδοδείκτες –αποθηκεύεις το συγκλονιστικό link που πρέπει οπωσδήποτε να δεις, για να το δεις στο μεσημεριανό σου διάλειμμα ή στο τέλος της ημέρας, ή όταν τελειώσεις τη δουλειά που κάνεις τώρα τέλος πάντων.

Πρόσεξε τι τρως 

Ναι, κι όμως, παίζει ρόλο. Μετά από πειράματα δεκαετίας με κάθε πιθανό παρασκεύασμα της παγκόσμιας κουζίνας –από μακαρονάδες μέχρι burger και noodles, και από απλά και ταπεινά σαντουϊτσάκια μέχρι μερακλίδικες ρεβιθάδες– μπορούμε με το χέρι στην καρδιά να ορκιστούμε ότι υδατάνθρακας ή όσπριο στο μεσημεριανό ίσον δύο εργατοώρες σπαταλημένες, με λιγότερη συγκέντρωση και περισσότερο χάζεμα. Προτίμησε για μεσημεριανό σαλάτες, κάνουν και καλό στον οργανισμό και στη σιλουέτα σου. Αν πρέπει οπωσδήποτε να φας κάτι να «σε πιάσει», φρόντισε τουλάχιστον να σταματήσεις λίγο πριν νιώσεις εντελώς χορτασμένος. Θα μας ευγνωμονείς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;