Έχετε ακούσει για το Wish Tree; Είναι ένα απομονωμένο δέντρο, που ξεχωρίζει από άλλα φυτά σε μέγεθος και εμφάνιση και που σε διάφορες χώρες κατέχει ιδιαίτερη πνευματική και θρησκευτική αξία. Ο ρόλος του είναι να αποτελεί ένα μέσο ευχών και προσφορών, με τα κλαδιά του να λειτουργούν ως πίπτοντα άστρα, με 'ειδικό βάρος' τα μικρά μικρά χαρτάκια που κρέμονται από τις άκρες τους, στα οποία ο κόσμος γράφει τις πιο γλυκές σκέψεις και ευχές του. 

Επηρεασμένη από αυτήν την πρωτότυπη ιδέα ευχών, δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια η νέα, ηλεκτρονική version του Wish Tree, στην οποία οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν την ευχή τους και να την κρεμάσουν όπου θέλουν στο ψηφιακό δέντρο.

Και εμείς, επηρεασμένοι από αυτό δημιουργήσαμε μία λίστα με τις 10 σπουδαιότερες -προσωπικές ή μη- ευχές μας για να είναι το 2009 μια πραγματικά καλή χρονιά. «Κρεμάμε» κάτω από αυτές και τις ευχές των συνεργατών του In2Life, κλείνουμε τα μάτια, σφίγγουμε τα χέρια και πιστεύουμε.

Γιατί αν τις πιστέψουμε πραγματικά -ποιος ξέρει;- μπορεί και να πραγματοποιηθούν!

Το in2life, λοιπόν, για το 2009 εύχεται:
10. Ειρήνη στην Γάζα. Όσο κλισέ και να ακούγεται αυτό τις τελευταίες μέρες η Γάζα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα μαστίζεται από τον πολιορκητικό κλοιό του μίσους και του φανατισμού.


9. Ένα καθημερινό Happy Hour. Έχετε σκεφτεί πόσο πιο ευτυχισμένοι θα ήμασταν αν εξισορροπούσαμε τα 'όχι' και τα 'ναι' μας; Πείτε 'ναι' στους φίλους σας που σας καλούν το βραδάκι για ποτό.

'Όχι' στο υπερβολικό ποτό. 'Ναι' στη δουλειά. 'Όχι' στην εκμετάλλευση. 'Ναι' στον ελεύθερο χρόνο. 'Όχι' στο χαμένο χρόνο.
8. Να θυμόμαστε τακτικότερα τους ηλικιωμένους. Είτε πρόκειται για τους γονείς ή για τους παππούδες μας, ανθρώπους που μας αγαπάνε με όλη τους την καρδιά και όταν μπορούσαν το αποδείκνυαν με κάθε τρόπο.

Τώρα, που μπορούμε εμείς, είναι η σειράς μας. Γιατί 'εδώ που είμαστε ήταν και εκεί που είναι θα πάμε'.
7. Περισσότερη οικονομία. Δεν θέλουμε να είμαστε δυσοίωνοι, αλλά φήμες λένε πως το 2009 θα είναι ακόμα πιο 'ζόρικο' οικονομικά, κάτι που αιτιολογεί και την αύξηση που ΔΕΝ θα πάρουμε φέτος.

Μπορούμε, λοιπόν, μέχρι να ορθοποδήσουν τα πράγματα τουλάχιστον, να ζήσουμε και χωρίς iPhone.
6. Περισσότερα ταξίδια. Και δεν είναι ανάγκη για το ταξίδι μας να ξοδέψουμε μια ολόκληρη περιουσία.

Τόσες συμβουλές σας έχουμε δώσει για low budget διακοπές σε όλον τον κόσμο. Φέτος μπορούν να πιάσουν τόπο.
5. Καλύτερο περιβάλλον. Τόσο σχετικά με τον χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε όσο και με την ατμόσφαιρα και την φύση γενικότερα.

Στο χέρι μας είναι και στις δύο περιπτώσεις να προσπαθήσουμε περισσότερο για μια ποιοτικότερη ζωή.
4. Ξεκαθάρισμα προτεραιοτήτων. Ο καθένας βέβαια θέτει τις δικές του, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πως σε γενικές γραμμές προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος.


3. Καλύτερη διατροφή και περισσότερη γυμναστική. Πόσες έρευνες πρέπει να δημοσιευτούν πια για να συνειδητοποιήσουμε ότι τον σημαντικότερο ρόλο στην υγεία μας τον παίζει η διατροφή και η φυσική μας κατάσταση;
2.

Λιγότερη τηλεόραση. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κανένας άλλος λόγος να ξανανοίξει η τηλεόραση φέτος πέραν ίσως των καλών DVD και των παιχνιδομηχανών τύπου Wii.
1. Περισσότερο In2Life. Για να είμαστε μέσα στην ζωή.

Από όλες τις απόψεις.
Ευχές από τους συνεργάτες του in2life

  •  'Να έχουν υγεία οι άνθρωποι που αγαπάμε'
  •  'A United, Wet and White Year – With Love as Law 4 Everyday Shit Happens'
  •  'Να είμαστε υγιείς πνευματικά και σωματικά'
  •  'When the gods wish to punish us, they answer our prayers',
     'There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.' Oscar Wild
  •  'Τύχη!'
  •  'Αποκέντρωση τώρα!' 
    'Για το 2009 σας εύχομαι να πάω διακοπές, να κερδίσω το πρωτοχρονιάτικο λαχείο και να με ερωτευθεί η Σκάρλετ Γιόχανσον. Μην εστιάζετε στο πρώτο ενικό: αν πάω διακοπές, δεν θα έχω νεύρα όταν οδηγώ, αν κερδίσω το λαχείο, θα μεταναστεύσω στις Μπαχάμες, αν με ερωτευθεί η Σκάρλετ Γιόχανσον, σιγά μην ασχοληθώ με άλλη κυρία. Οπότε ηπιότερη κυκλοφορία στους δρόμους, ένας λιγότερος Έλληνας, μια κυρία περισσότερη για τους άλλους. Για σας είναι οι ευχές!'

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη