Ένα πάρτι σε ταράτσα δεν χρειάζεται πολλά για να γίνει μοναδικό. Για την ακρίβεια, η άπλα και η θέα είναι τα κυρίως συστατικά, αυτά θα συζητάει μετά ο κόσμος, και είναι – ευτυχώς – πράγματα που σχεδόν κάθε ταράτσα μπορεί να προσφέρει εύκολα.

Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις εσύ, για να γίνει το πάρτι σου πραγματικά αξέχαστο.

*Αλκοόλ. Φρόντισε να φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο μπαρ. Αυτά τα πάρτι συνήθως είναι BYOB (bring your own booze, ο καθένας τα ποτά του στα ελληνικά), αλλά χρειάζεσαι και μία κάβα. Ένα ρούμι, μία βότκα, 3-4 χυμοί και αναψυκτικά είναι καλή αρχή, για ένα μικρό πάρτι.

*Πάγος. Αυτή η ευθύνη πέφτει όλη στους ώμους σου, και πρέπει να είσαι σίγουρος ότι στην κατάψυξή σου θα υπάρχει άφθονος πάγος για να κρατήσει όλο το βράδυ. Και μετά αγόρασε λίγο περισσότερο πάγο, επειδή οι πιθανότητες λένε ότι θα τελειώσει την πιο ακατάλληλη στιγμή.

*Ανοιχτός χώρος, ανοιχτές και οι προσκλήσεις. Σ’ αυτά τα πάρτι, όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο, συνεπώς μην φοβηθείς να πεις στους φίλους σου να φέρουν άλλους φίλους ή κάποιο αμόρε. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνεις κι ένα ανοιχτό event στο Facebook για να κάνει attend όλη η πόλη.

*Σκέψου τους γείτονες. Μην υποφέρουν. Κάλεσέ τους, επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δουν το πάρτι σου πιο θετικά και όχι ως μια ακόμη ενόχληση. Και, προφανώς, φρόντισε να τους ενημερώσεις, ιδανικά πόρτα-πόρτα. Το σημείωμα στο ασανσέρ είναι καλό, αλλά και λίγο αγενές αν είναι η μοναδική προειδοποίηση που τους έδωσες.
Εντάξει, αρκετή υπευθυνότητα, επιστρέφουμε στα διασκεδαστικά.

*Η μουσική δεν θα είναι αναγκαστικά το πιο σημαντικό κομμάτι του πάρτι (εκτός κι αν φέρεις γιγάντια ηχεία και σηκώσεις την γειτονιά, που καλύτερα να μην), αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε πως θα αφήσεις το Youtube να πηδάει από προτεινόμενο σε προτεινόμενο. Στην χειρότερη, φτιάξε μια playlist στο Spotify, στην καλύτερη ζήτα από μερικούς φίλους σου να αναλαμβάνουν με βάρδιες χρέη dj.

*Όπως λέμε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία: κρέμασε φωτάκια. Τα πάντα γίνονται καλύτερα με κρεμαστά φωτάκια.

*Ως οικοδεσπότης, η δουλειά σου δεν είναι μόνο να φροντίζεις να μην λερώσουν ανεπανόρθωτα. Παιξ’ το και λίγο Γεωργία Βασιλειάδου, τόσο κόσμο μάζεψες, πρέπει να πετάς από παρέα σε παρέα, να κάνεις κονέ, να φροντίζεις γενικά ο κόσμος να γνωρίζεται μεταξύ τους και να περνάει καλά.

*Αρνήσου την είσοδο σε οποιονδήποτε κουβαλήσει μαζί του ακουστική κιθάρα. Δεν είμαστε σε πενθήμερη, Κωνσταντίνε.

*Και κάτι να τσιμπάνε οι καλεσμένοι σου, καλό θα ήταν. Προφανώς, μπορείς να την βγάλεις καθαρότατη με πατατάκια και τέτοια εύκολα, και κανείς δεν θα σε κρίνει—άλλωστε, ξαναλέμε, η ταράτσα είναι η ατραξιόν εδώ. Από την άλλη, αν θες να δώσεις το κάτι παραπάνω, μερικές μπόμπες και κάποια σφολιατοειδή είναι εξίσου καλή ιδέα.

*Τέλος, αν θέλεις να το πας σε τελείως άλλο λέβελ, μπορείς να δώσεις μια θεματική στο πάρτι σου. Πιτζάμες; 90s; Τηλεόραση ή σούπερ ήρωες; Όλα παίζουν, και αν μη τι άλλο, θα δώσουν μια έξτρα ευκαιρία στους καλεσμένους σου να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά.