Η healthline μίλησε με μητέρες και ειδικούς στην επικοινωνία σχετικά με τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια. Ιδού οι καλύτερες στρατηγικές που προτείνουν για να ζητήσετε από την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους σας, ακόμα και από τον σύντροφό σας να σας βοηθήσει.

1. Διευκρινίστε τι χρειάζεστε

"Μια λίστα μπορεί να είναι μια καλή αρχή για να συζητήσουμε τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό μας και στην καθημερινότητά μας", λέει η κλινική ψυχολόγος Dr. Anna Hiatt Nicholaides. "Μόλις προσδιορίσετε την ανάγκη σας, μπορείτε να σκεφτείτε πώς να την επικοινωνήσετε". Δημιουργήστε μια λίστα με όλα όσα αισθάνεστε και σας καταβάλλουν, στη συνέχεια, ταξινομήστε την σε κατηγορίες από την υψηλότερη έως τη χαμηλότερη προτεραιότητα.

2. Φτιάξτε μια λίστα με τις υποχρεώσεις σας

"Όταν φίλοι και συγγενείς σας επισκέπτονται, συχνά θέλουν να κρατήσουν το μωρό για να μην κουράζεστε. Αυτό όμως που χρειάζεστε είναι να σας φτιάξουν κάτι να φάτε, να βάλουν ένα πλυντήριο ή να καθαρίσουν την τουαλέτα ", λέει η σύμβουλος Kayce Hodos, LPC. "Έχετε μια λίστα με τις δουλειές που δεν προλαβαίνετε να κάνετε και όταν σας ρωτούν τι χρειάζεστε, δώστε τους τη λίστα".

3. Επιλέξτε κάποιον να κανονίζει πράγματα για εσάς

Όταν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε, γιατί δε βάζετε κάποιον να κάνει τις συνεννοήσεις που χρειάζεστε; Για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεστε κάποιον να σας ψωνίσει από το σούπερμαρκετ ή να σας πληρώσει τους λογαριασμούς. Βάλτε κάποιον φίλο σας να το κάνει.

4. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σοφά)

"Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούμε να βρούμε υποστήριξη από άλλες νέες μητέρες και μπούμε σε κοινότητες που αποτελούνται μόνο από γονείς", λέει η Hodos. "Ενώ προσπαθεί να κοιμηθεί το μωρό στη μέση της νύχτας, η μαμά μπορεί να μπει στο Facebook να κρατήσει τον εαυτό της ξύπνιο και ακόμη και να βρει χρήσιμες συμβουλές από άλλους νέους γονείς". Με φειδώ πάντα γιατί κάποιο γονείς έχουν αρκετά παράξενες απόψεις.

5. Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία

Οι παιδίατροι και υπάρχουν για κάποιο λόγο.Αναρωτιέστε πώς να βρείτε τον σωστό επαγγελματία ψυχικής υγείας; "Εάν μια νέα μαμά δυσκολεύεται να βρει έναν θεραπευτή που μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με άλλες νέες μητέρες που πιθανότατα έχουν αναζητήσει επίσης βοήθεια και να της προτείνουν κάποιον ειδικό", συνιστά η Lauren Cook, MMFT. "Η Ψυχολογία σήμερα είναι μια σπουδαία διέξοδος όταν μια νέα μαμά βρίσκεται σε αδιέξοδο".

6. Αρχίστε να μιλάτε περισσότερο με τον σύντροφό σας

Η πιο δύσκολη συζήτηση σχετικά με τη βοήθεια που χρειάζεστε μπορεί να είναι αυτή με τη σύζυγο ή τον σύντροφό σας. Είναι σημαντικό με τον άνθρωπό σας να επικοινωνείτε με ειλικρίνεια - και τη σωστή στιγμή.

"Διαλέξτε μία στιγμή μεσ’ τη μέρα για να συζητήσετε για τις ανάγκες σας και τις ανάγκες του συντρόφου σας, όταν και οι δύο έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο και είστε σχετικά ευδιάθετη", λέει η σύμβουλος γάμου Gabrielle Applebury, LMFT. "Πάντα ρωτάτε τον σύντροφό σας εάν είναι καλή στιγμή να συζητήσετε αυτό που θέλετε πριν ξεκινήσετε". Η χειρότερη στιγμή είναι λίγο πριν πέσετε για ύπνο και ενώ είστε εξαντλημένοι. Διαλέξτε την κατάλληλη στιγμή και όλα θα πάνε καλά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα