Στη μεταμόσχευση του μυελού των οστών στα παιδιά, μια λεπτή διαδικασία με πολλές παραμέτρους, αναφέρθηκε στην ομιλία της στα ‘Βήματα Ασθενών’ η κα Ναταλία Τουρκαντώνη, αιματολόγος στην ογκολογική / αιματολογική μονάδα του Νοσοκομείου ‘Ελπίδα’ - Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Ο μυελός είναι η μητέρα του αίματος που κυκλοφορεί στα αγγεία μας. Η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια πολύ βαριά θεραπεία η οποία αντιμετωπίζει νοσήματα που δεν γίνονται καλά με άλλον τρόπο. Το 70 τοις εκατό των μεταμοσχευθέντων παιδιών πάντως θεραπεύεται.
Προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση της μεταμόσχευσης είναι, μεταξύ άλλων, η επιλογή ενός υγιούς ιστοσυμβατού δότη, η κατάλληλη στιγμή για την πραγματοποίηση της μεταμόσχευσης και η υποστήριξη του ασθενούς μέχρι την πλήρη αιμοποιητική αποκατάσταση, μια διαδικασία που έχει πολλές δυσκολίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυρία Τουρκαντώνη.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ΜέΡΑ25 ζητά και προτείνει λύσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Σημαντική επιστημονική διάκριση για το πρόγραμμα ‘’Parent2Parent Support’’ της ΑμΚΕ Καρκινάκι
Πώς οι πρωινές συνήθειες χτίζουν καλό ύπνο