Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, η ανάγκη για υιοθέτηση στρατηγικών «Μείωσης της Βλάβης» από το κάπνισμα γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Η ενδεχόμενη «Μείωση της Βλάβης» από το κάπνισμα με την υιοθέτηση προϊόντων νικοτίνης χωρίς καύση του καπνού ενθαρρύνει τους καπνιστές συμβατικών τσιγάρων να απομακρυνθούν από το συμβατικό τσιγάρο που καίγεται.

Για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός μίλησε στο iatronet ο Patrick Picavet επικεφαλής κλινικών μελετών του Κέντρου Έρευνας και Aνάπτυξης της PMI Science.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Novo Nordisk Ελλάδος: Τιμήθηκε με το ‘’Σήμα Διαφορετικότητας’’ 2026 από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας
8 συντηρητικά τροφίμων που συνδέονται με κίνδυνο υπέρτασης και καρδιοπάθειας [μελέτη]
Το almora plus® zero sugar βραβεύτηκε ως το ''Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής''