Νέες παροχές ΕΟΠΥΥ για την Κυστική Ίνωση- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης τα κατάφερε για ακόμη μία φορά!

”Με μεγάλη ανακούφιση, υποδεχτήκαμε τον νέο κανονισμό παροχών ΕΟΠΥΥ με τις πολυπόθητες διατάξεις που αφορούν τους ασθενείς μας και διεκδικούμε από το...

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018, 15:31
Τροποποίηση: Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018, 16:27

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ- ΕΕΙΚ

Συνημμένο αρχείο

”Με μεγάλη ανακούφιση, υποδεχτήκαμε τον νέο κανονισμό παροχών ΕΟΠΥΥ με τις πολυπόθητες διατάξεις που αφορούν τους ασθενείς μας και διεκδικούμε από το 2014 με σειρά από επιστολών και συναντήσεων με όλους τους σχετικούς φορείς”
είναι η πρώτη δήλωση της νέας Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννας Σπίνου.

Η αποζημίωση των 10 αναπνευστικών φυσιοθεραπειών ανά μήνα σε συνδυασμό με τους νεφελοποιητές νέας γενιάς, είναι μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, καθ’ ότι η φυσιοθεραπεία και η άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας τους σε καθημερινή βάση.
Το δικαίωμα στην διεύρυνση συνταγογράφησης των απαραίτητων σκευασμάτων συμπληρωμάτων που χρειάζονται οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση, τα παρελκόμενα για την τακτική ενδοφλέβια θεραπεία που μέχρι τώρα τα κάλυπταν οι ίδιοι οι ασθενείς, καθώς και η μηδενική συμμετοχή στις παρακλινικές εξετάσεις (πολλές από αυτές αφορούσαν και τους μεταμοσχευμένους) είναι επίσης μια σειρά από κόστη που ανακουφίζουν την ”τσέπη”’ των ασθενών, καθώς η Κυστική Ίνωση είναι πολυσυστηματική νόσος και έχει πολλά συνοδά νοσήματα για τα οποία μέχρι τώρα τα κόστη δεν καλύπτονταν.

”Οι διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους αρμόδιους φορείς και η επιμονή και τεκμηρίωση των αιτημάτων μας, αποφέρουν έστω και με καθυστέρηση τα παραπάνω αποτελέσματα. Γι’ αυτό και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την καθοριστική συμβολή του μέχρι πρότινος Προέδρου ΕΟΠΥΥ, κ. Μπερσίμη Σωτήριου, αλλά και των συνεργατών του, κας Κανή, κας Λίτσα και κας Αντωνούδη”
αναφέρει κλείνοντας ο επίτιμος πλέον Πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Κοντοπίδης.

Οι επιστολές του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και τους αρμόδιους φορείς αναδεικνύουν την πρόοδο, την επιμονή των αιτημάτων από το 2014 που ξεκίνησε η διαβούλευση, αλλά και την συμβολή τους μαζί με τις συναντήσεις και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που καλλιέργησαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου για την συγκεκριμένη επιτυχία.
Διαβάστε ενδεικτικά μερικές από τις επιστολές από το 2014 έως το 2018 κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.
- https://bit.ly/2zsCHGR
- https://bit.ly/2QiQsyZ

Τέλος, το follow up της κάθε επιστολής με συνάντηση με όλους τους εταίρους καθώς και οι σχέσεις εμπιστοσύνης, αποτέλεσαν κομβικό σημείο για την επιτυχή έκβαση του κάθε αιτήματος των εκπροσώπων του Συλλόγου.
Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.
- https://bit.ly/2A5mOWt

Δείτε περισσότερα για τις νέες παροχές και κατεβάστε το σχετικό ΦΕΚ στην ιστοσελίδα του Συλλόγου
www.cysticfibrosis.gr

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ