Το Βήμα του ΑσθενήΠαροχέςΑσφαλιστικά θέματα

Συντηρούν σκόπιμα τις παθογένειες στην Δημόσια Υγεία?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9142 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1315

Δημοσίευση: 5 Φεβρουαρίου 2020

Είμαστε η μόνη χώρα όπου ο/η πολίτης ασφαλίζεται ιδιωτικά για να μπορέσει να νοσηλευθεί αξιοπρεπώς όταν του εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα υγείας που επιβάλλει εισαγωγή σε νοσοκομείο. Από την στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε κακή κατάσταση, στερείται μηνιαίως αξιόλογου ποσού για να διασφαλίσει τις συνθήκες νοσηλείας του, διακινδυνεύοντας μάλιστα ενίοτε να μην του δικαιολογούνται ποσά από την ασφαλιστική εταιρεία κατά την νοσηλεία καθώς ο /η ασφαλιστική σύμβουλος δεν του τα εξήγησε καλά ή κάποια μικρολεπτομέρεια έκανε την διαφορά.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν λειτουργούσαν σωστά τα δημόσια νοσοκομεία, αν οι συνθήκες νοσηλείας ήταν αξιοπρεπείς. Αισθάνεται κανείς δηλαδή ότι τον σπρώχνουν εσκεμμένα στην ιδιωτική ασφάλιση, λες και υπάρχει κάποιο κρυφό σχέδιο εκμετάλλευσης των ασθενών και το δημόσιο σύστημα Υγείας στην Ελλάδα επίτηδες έχει τεράστια κενά.

Αν το πιστέψει κανείς αυτό, τότε πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαπάτηση του κόσμου εδώ και δεκαετίες, για να καρπούνται οι ασφαλιστικές εταιρείες. Αν είναι πιο αφελής, τότε μάλλον δεν υπάρχει η θέληση από τις εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας να αλλάξουν τα δεδομένα στην Δημόσια Υγεία, προφασιζόμενοι εσαεί ελλείψεις κονδυλίων και άλλου είδους δικαιολογίες.

Σε κάθε περίπτωση, η κοροιδία υφίσταται.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1162

#1 Δημοσίευση: 5 Φεβρουαρίου 2020

Αγαπητέ/ή tired

Το θέμα που βάζεις είναι πολύ σημαντικό. Παρά το γεγονός ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες - ειδικά από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό - για να αλλάξουν προς το καλύτερο οι συνθήκες νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία, εντούτοις τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Υπάρχει όντως έλλειψη κονδυλίων αλλά και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Τα χρόνια περνούν και οι δικαιολογίες παραμένουν αλώβητες. Το θέμα είναι να τεθούν κάποτε επιτέλους κάποια θέματα επί τάπητος, πέρα από παρασκήνια και ύποπτες διαβουλεύσεις. Αν αυτό δεν συμβεί, αργά ή γρήγορα θα μιλάμε για ολική κατάρρευση ή για ένα σύστημα Υγείας που δεν λειτουργεί εσκεμμένα όπως ανέφερες. Ο δε πέλεκυς της δικαιοσύνης κάποτε θα πέσει κατά παντός υπευθύνου γιατί από ένα σημείο και μετά τα δημόσια νοσοκομεία λόγω του εμφράγματος που θα έχουν υποστεί θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών. Να μην το ξεχνούν οι κάθε λογής ηγεσίες που συνήθως λειτουργούν στο απυρόβλητο.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 945

#2 Δημοσίευση: 5 Φεβρουαρίου 2020

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Κεφαλαιώδους σημασίας η σημερινή συζήτηση. Αν μη τι άλλο το κοινό μυστικό του κόσμου γίνεται αντικείμενο σοβαρής κουβέντας.

Το ότι οι ιδιωτικές ασφάλειες και τα νοσοκομεία κερδοσκοπούν είναι τοις πάσει γνωστό και αιτία είναι η άθλια κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων. Στην συζήτηση, κατά την γνώμη μου,θα πρέπει να συμμετάσχουν οι πάντες, γιατροί, ασθενείς, νοσηλευτές, πολιτικοί και ειδικοί σε θέματα υγείας. Από εκεί θα φανούν οι προθέσεις αλλά και οι προτάσεις για την αλλαγή της κατάστασης.

Μιλάμε για μια συνολική εκμετάλλευση, εκπορευόμενη από το ίδιο το κράτος!

  • Απάντηση

ΠΆΝΟΣ58
Μέλος

Εγγραφή: 14/12/2009
Δημοσιεύσεις: 3

#3 Δημοσίευση: 6 Φεβρουαρίου 2020

Οποιες παροχές κι αν προσφέρει το Κράτος, θα υπάρχουν πάντοτε οι δράσεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που θα προσφέρουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες! Οχι κατ ανάγκη καλύτερα αποτελέσματα... Οι λόγοι πολλοί... Δουλεύει η οικονομία, συνεισφέρει στους φόρους, δεν πιέζονται οι Δημόσιοι, για να μην ζητούν έτσι περισσότερα κλπ! Φυσικά μας βαρύνει η ευθύνη, αφού τα αποδεχόμαστε, αν δεν τα δικαιολογούμε! Οι υπηρεσίες υγείας δεν έχουν πιάσει τον τελικό πάτο, όπως άλλες, πχ οι συγκοινωνίες, βρίσκονται, όμως, στο κόκκινο! Οσοι υποφέρουν από την κρίση κι όσοι ανασφάλιστοι το ζουν στον χειρότερο βαθμό

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 974

#4 Δημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2020

Αρχική δημοσίευση #3:
Οποιες παροχές κι αν προσφέρει το Κράτος, θα υπάρχουν πάντοτε οι δράσεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που θα προσφέρουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες! Οχι κατ ανάγκη καλύτερα αποτελέσματα... Οι λόγοι πολλοί... Δουλεύει η οικονομία, συνεισφέρει στους φόρους, δεν πιέζονται οι Δημόσιοι, γ...

Όντως οι ανασφάλιστοι είναι αυτοί που πληρώνουν το κόστος...

Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους που έχουν τεράστιες δυσκολίες στην πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

95 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 32 οι νεκροί [γράφημα]95 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 32 οι νεκροί [γράφημα]

Ανακοινώθηκε πως σταματούν οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία, καθώς και οι πτήσεις από τη Γερμανία με προορισμούς εκτός Αθήνας.... Περισσότερα »

Μελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστέςΜελέτη: Πιο βαριά νοσούν από κορωνοϊό οι καπνιστές

Μεγαλύτερη είναι η επίπτωση της COVID-19 στον πληθυσμό των καπνιστών, όπως προκύπτει από σειρά μελετών που περιλαμβάνονται σε αξιολόγηση Ελλήνων επιστημόνων.... Περισσότερα »

Τι ισχύει με το νοσήλιο στις ιδιωτικές μονάδες εντατικής θεραπείαςΤι ισχύει με το νοσήλιο στις ιδιωτικές μονάδες εντατικής θεραπείας

Οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει μισθολογικό κόστος 2,09 επί της αναγραφόμενης τιμής ΚΕΝ.... Περισσότερα »

Πώς θα νηστέψω εν μέσω πανδημίαςΠώς θα νηστέψω εν μέσω πανδημίας

Πώς μπορώ να συνδυάσω νηστεία και καραντίνα; Ποια τρόφιμα να επιλέξω.... Περισσότερα »

Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊούVideo - Πέντε διατροφικές συστάσεις κατά την παραμονή στο σπίτι λόγω κοροναϊού

"Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", τονίζει ο Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Ζωτικής σημασίας η σύσταση "Μένουμε σπίτι", όμως με προσοχή στην διατροφή για την αποφυγή περιττού ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης