ΔΙΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ : Έκθεση Γλυπτικής από τα μέλη του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Από τις 27 Ιουνίου έως και τις 02 Ιουλίου Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Αίθουσα ΑποθήκηΜια εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των...

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 10:57
κεθεα διαβαση

Από τις 27 Ιουνίου έως και τις 02 Ιουλίου
Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Αίθουσα Αποθήκη
Μια εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, παρουσιάζει έκθεση γλυπτικής . Μέσα από τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την επικοινωνία γονείς και αδέρφια υποστηρίζουν την προσπάθεια απεξάρτησης των δικών τους ανθρώπων και δίνουν μήνυμα ζωής και ελπίδας.
«….μοναδικά μας εφόδια, καθόλου ή ελάχιστες δεξιότητες, αλλά πείσμα για να αντισταθούμε στη θλίψη και στο φόβο, προσπάθεια να πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας, προσπάθεια να δώσουμε ξανά νόημα στη ζωή μας ώστε να μη γυρίσουμε πίσω στο πρόβλημα. Κι εδώ είναι ο μεγάλος μας αγώνας. Το αγαπήσαμε αυτό το ταξίδι, γιατί φώτισε πλευρές του εαυτού μας σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής μας και με υπερηφάνεια σας το παρουσιάζουμε …δηλώνοντας θέση και στάση ζωής, επικοινωνώντας έτσι την προσπάθεια της οικογένειας στην απεξάρτηση».
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Ιουνίου και ώρα 20.30
Μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης :
Από την Tρίτη 27 Ιουνίου έως και την Κυριακή 02 Ιουλίου 11.30-14.00 και 18.30-22.00


Λίγα λόγια για την Ομάδα Γλυπτικής
Το εργαστήριο γλυπτικής ξεκίνησε να λειτουργεί πριν τρία χρόνια στο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Γονείς και αδέρφια πειραματίστηκαν και δημιούργησαν, με βασικό υλικό τον χαρτοπολτό από ανακυκλώσιμο χαρτί εφημερίδων. Με τη βοήθεια και την υποστήριξη του γλύπτη - προσωποποιού Μάνου Ποντικάκη προσέγγισαν μια διαφορετική διάσταση των καταστάσεων, μια άλλη αντίληψη για τον εαυτό, τον δημιουργικό εαυτό.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.
• Αν είσαι χρήστης ναρκωτικών πάνω από 21 χρονών, έχεις υποστηρικτικό οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, θέλεις να συνεχίσεις ή να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, έχεις ανάγκη να αποκτήσεις επαγγελματικές δεξιότητες και εφόδια και πιστεύεις ότι μπορείς να προσπαθήσεις σε ένα πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης, η ΔΙΑΒΑΣΗ μπορεί να σε βοηθήσει.
• Αν κάνεις χρήση ναρκωτικών, είσαι πάνω από 21 ετών και εργάζεσαι, μπορείς να ενταχτείς στο Πρόγραμμα της ΔΙΑΒΑΣΗΣ και να ξεκινήσεις την προσπάθεια απεξάρτησης, κρατώντας την δουλειά σου, τις υποχρεώσεις που έχεις και τις σημαντικές σχέσεις στη ζωή σου.
• Αν είσαι πάνω από 21 χρονών, κάνεις περιστασιακή χρήση χασίς ή άλλων ουσιών και έχεις κάποιους προβληματισμούς σε σχέση με το πώς τις χρησιμοποιείς στη ζωή σου, στη ΔΙΑΒΑΣΗ μπορείς να ανταλλάξεις σκέψεις και προβληματισμούς, να μοιραστείς εμπειρίες, να βοηθηθείς και να βρεις λόγους και απαντήσεις για την ενασχόληση σου με τις ουσίες.
• Αν είσαι γονιός, αδελφός, σύζυγος, σύντροφος, φίλος ενός ανθρώπου που κάνει χρήση ναρκωτικών ή πειραματίζεται με τις ουσίες, στο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης της ΔΙΑΒΑΣΗΣ μπορείς άμεσα να ενημερωθείς υπεύθυνα, να υποστηριχθείς για να κατανοήσεις την εξάρτηση και να βοηθηθείς για να κινητοποιήσεις τον άνθρωπο σου να δει και να κάνει κάτι για το πρόβλημα του.
Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210 86 26 761.
Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 86 12 604.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ