24 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer - (2002 - 2017) 15 χρόνια Alzheimer Athens

2002-2017Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια μαζί με τα άτομα με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους. Η επέτειος...

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017, 15:23
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ

2002-2017

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια μαζί με τα άτομα με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους. Η επέτειος μας βρίσκει ανανεωμένους, με νέα εταιρική ταυτότητα και δυναμική για να συνεχίσουμε το έργο μας ακόμη πιο αποτελεσματικά στα επόμενα χρόνια.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, διοργανώνουμε ολοήμερο αφιέρωμα στη μνήμη, στην ενημέρωση και την πρόληψη, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με πολλές διαφορετικές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Σας θέλουμε όλους μαζί μας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

2002 - 2017

15 χρόνια Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

24 Σεπτεμβρίου / Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον «Φάρο» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και περιλαμβάνει:

10:00 - 14:00

ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ
Τεστ Μνήμης κατόπιν ραντεβού* σε άτομα άνω των 60 ετών χωρίς διάγνωση άνοιας. Το τεστ διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Οι φροντιστές των ατόμων με άνοια θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με ειδικούς επιστήμονες κατόπιν ραντεβού* για όποια απορία ή δυσκολία αντιμετωπίζουν με το άτομο που φροντίζουν και να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την άνοια. Η συνάντηση θα διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

*Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν για ραντεβού στο 210.7013271 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2017.

10:00-18:00

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ
Οι επαγγελματίες υγείας της Εταιρείας θα παρουσιάζουν παιχνίδια μνήμης μέσω Η/Υ (Sociable) και τη νέα δωρεάν εφαρμογή «ΔιΆνοια» για πίνακαςt και smartphone που δημιούργησε η SciFY σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών για τη νοητική ενδυνάμωση ατόμων με προβλήματα μνήμης.

ΒΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ
Δάσκαλοι χορού θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες να θυμηθούν τα βήματα συγκεκριμένων χορών, συνδυάζοντας ψυχαγωγία και εξάσκηση μνήμης.

ΤΟΙΧΟΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ
Οι συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης καλούνται να μοιραστούν μια ανάμνησή τους μαζί μας, τοποθετώντας την στο τοίχος των αναμνήσεων.

19:00-20:00

ΟΜΙΛΙΕΣ
Βασίλης Βασιλικός «Η μνήμη στη λογοτεχνία»
Παρασκευή Σακκά «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, 15 χρόνια δράσης»
Νίκος Σκαρμέας «Η άνοια σήμερα: πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία»
Στέλιος Παντελόπουλος «Άνοια και τεχνολογία»
Φροντιστής ατόμου με άνοια θα μιλήσει για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά
Συντονίστρια: η Μαρία Νικόλτσιου

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση έργων τέχνης διακεκριμένων καλλιτεχνών με τίτλο «Θυμάμαι» και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Τα έργα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω καταλόγου και μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Περισσότερες Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7013271

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ:

https://www.youtube.com/watch?v=jw8Ob6llgQ0



ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ