Εγκαίνια στο ”Σπίτι του ΜΑΝΑ” για γυναίκες με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικό καρκίνο

Εγκαινιάστηκε χθες στην Αθήνα από τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΑΝΑ, το Σπίτι του ΜΑΝΑ, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο κέντρο της Αθήνας...

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018, 11:01
Τροποποίηση: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018, 14:29

Διαχειριστής

Εγκαινιάστηκε χθες στην Αθήνα από τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΑΝΑ, το Σπίτι του ΜΑΝΑ, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο κέντρο της Αθήνας (Ρηγίλλης 10) για τη φροντίδα και υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων υγείας, σύλλογοι ασθενών κλπ. Το σπίτι του ΜΑΝΑ είναι ένα κατάλληλα διαμορφωμένο οίκημα, το οποίο θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση και επανασύνδεση της κάθε γυναίκας με τον κανονικό ρυθμό ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι οι εξής: ψυχολογική - ψυχοκοινωνική συμβουλευτική και υποστήριξη, φυσιοθεραπευτική συμβουλευτική και υποστήριξη, διατροφικές συμβουλές, υπηρεσίες φροντίδας προσώπου και σώματος, καθώς και προγράμματα σωματικής - πνευματικής άσκησης (yoga - πιλάτες)

Η Ιδρυτής και πρόεδρος του εν λόγω κέντρου, κα Randa Ghandour, αναφερόμενη αρχικά στην δική της εμπειρία με την ασθένεια, δήλωσε στην σχετική συνέντευξη τύπου πως ”το σπίτι του ΜΑΝΑ είναι γεμάτο από αγάπη και ελπίδα”, και κάλεσε όλες τις ενήλικες γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικό καρκίνο να το επισκεφθούν και να ζητήσουν υποστήριξη και συμπαράσταση. ”Νιώθω πολύ χαρούμενη και συγκινημένη που με τη δημιουργία του ΜΑΝΑ μπορούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε έμπρακτα όλες αυτές τις αγωνίστριες της ζωής, και να τις κάνουμε να αισθάνονται περήφανες για τον εαυτό τους”, τόνισε ανάμεσα στα άλλα η κα Ghandour,.

Η διευθύντρια του ΜΑΝΑ, κα Ιζόλδη Χατζηγιάννη, ιατρός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο χώρος αυτός που θα απαρτίζεται από πολλούς γιατρούς και εθελοντές, λειτουργεί στο εξωτερικό ενδονοσοκομειακά. Στόχος του κέντρου είναι μελλοντικά να γίνουν δεκτές όλες οι γυναίκες που ζητούν βοήθεια και υποστήριξη. Να σημειωθεί εδώ και πάλι ότι όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο σπίτι του ΜΑΝΑ θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο 210-7295 546 (10:00-17:00, Δευτέρα - Παρασκευή) και ηλεκτρονικά, είτε με email στο [email protected] , είτε συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα επικοινωνίας στο http://www.manaorg.com/to-spiti-tou-mana/

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ