Παγκόσμια ημέρα πολλαπλής σκλήρυνσης και εκδηλώσεις στην Περιφέρεια

Η Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ επίσημα εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου. Το 2018 εορτάζεται για δέκατη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει...

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 10:16
chr.pap

Η Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ επίσημα εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου. Το 2018 εορτάζεται για δέκατη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σ’ όλον κόσμο που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Από ΣΚΠ νοσεί μισό εκατομμύριο στην Ε.Ε., ενώ στη χώρα μας η ΠΣ εκτιμάται ότι έχει πλήξει δώδεκα-δεκατέσσερις χιλιάδες άτομα. Γεωγραφικά, η συχνότητα της πάθησης φαίνεται να αυξάνεται όσο απομακρυνόμαστε από τον ισημερινό.

Το 2009, η Διεθνής Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) και τα μέλη της, ξεκίνησε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα MS. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας ΠΣ 2018 έχει ως θέμα: ¨bringing us closer¨.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας (WORLD MS DAY 2018), το Σωματείο «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα », συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής εκδηλώσεις :

- Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 - Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ, θα λειτουργεί ειδικό ενημερωτικό περίπτερο στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου από τις 10.00π.μ. έως τις 2.00μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της καμπάνιας για το 3ο Φεστιβάλ Υγείας, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης στις 7.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα).

- Επίσης την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 θα υπάρχουν περίπτερα ενημέρωσης σε κεντρικά σημεία: στο Αγρίνιο (Πεζόδρομος Χαρ. Τρικούπη 5), στο Αίγιο (Πλατεία Αγ. Λαύρας) και στον Πύργο (έξω από το Λάτσιο Μέγαρο) , από τις 10.00 π. μ. έως τις 2.00 μ. μ., από τα οποία θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΠΣ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.

· Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 στις 6.00 μ.μ., σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, (Αδαμάντιου Κοραή 3, Πλατεία Δημάδη) στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Εκδήλωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Δήμων: Πατρέων, Αγρινίου, Αιγίου και Πύργου και στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ