Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΔιάφορες εκδηλώσεις

Παγκόσμια ημέρα σπάνιων παθήσεων 2019: Πολύ πετυχημένη η εκδήλωση της ΠΕΣΠΑ στο Ινστιτούτο Παστέρ

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5864 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1028

Δημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2019
Τροποποίηση: 28 Φεβρουαρίου 2019

Ως πολύ επιτυχημένη και σημαντική χαρακτήρισε την χτεσινή εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Σπάνιων παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) στο Ινστιτούτο Παστέρ, η πρόεδρός της, κα Όλγα Οικονόμου σε σημερινές της δηλώσεις στο Βήμα του Ασθενή.

Στην εκδήλωση με τίτλο ”Γεφυρώνοντας την υγεία με την κοινωνική φροντίδα” παρεβρέθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους ξεχώρισε η παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, του πρώην υπουργού Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, πανεπιστημιακών καθηγητών, εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας, συλλόγων ασθενών κ.α.

Η κα Οικονόμου εξήρε τις σημαντικές ομιλίες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που συμβάλλουν κατά πολύ στην ενημέρωση του κόσμου για τις σπάνιες παθήσεις. Η δε αναταπόκριση του απλού κόσμου ήταν συγκινητική.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης ασθενών, συλλόγων ασθενών, επαγγελματιών υγείας και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις Σπάνιες Παθήσεις. Ομιλητές ήταν καταξιωμένοι και έγκριτοι επιστήμονες, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων ασθενών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ιδέες, προτάσεις και σχόλια εκπροσώπων Συλλόγων Ασθενών και συμμετεχόντων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) και τιμάται την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων ήταν η διαδραστική εκδήλωση της Ένωσης Γονέων και Φίλων με Σύνδρομο Rett ”Άγγελοι Γης” στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (24/02/2019), η εκδήλωση του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Νευροϊνωμάτωση με θέμα ”6.000 σπάνιες παθήσεις - 6.000 βήματα” (25/02/2019) καθώς και η επίσκεψη - ξενάγηση του Συλλόγου Μυασθενών Ελλάδος στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου με την συνδρομή οπτικοακουστικού υλικού, που στόχευε στην ψυχολογική ανάταση των μελών που επιφέρει η σύνδεσή τους με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση της ΠΕΣΠΑ στο Ινστιτούτο Παστέρ θα αναρτηθεί αύριο στο Βήμα του Ασθενή.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 77

#1 Δημοσίευση: 28 Φεβρουαρίου 2019

Καλημέρα σε όλους!

Ήμουν χθες στην εκδήλωση της ΠΕΣΠΑ και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την ανταπόκριση του κόσμου. Οι σπάνιες παθήσεις πλέον δεν είναι και τόσο σπάνιες. Νέα δεδομένα και έρευνες βοηθούν στην αντιμετώπισή τους. Η ενημέρωση του κόσμου είναι πολύτιμη.

Γιατί πράγματι το γεγονός ότι οι σπάνιες παθήσεις ξεπερνούν τις 7.500 χιλιάδες δεν είναι μη υπολήψιμο.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 905

#2 Δημοσίευση: 4 Μαρτίου 2019

Πολύ σοβαρή και επιτυχημένη η εκδήλωση της ΠΕΣΠΑ. Οι σύλλογοι σπάνιων παθήσεων που είναι συσπειρωμένοι κάτω από την προστατευτιική της ομπρέλα, θα πρέπει να θεωρήσουν πως εκπροσωπούνται άρτια.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

10 καθημερινά tips για ευτυχία10 καθημερινά tips για ευτυχία

Απλές συμβουλές για να προσεγγίσουμε το στόχο μας.... Περισσότερα »

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις στο παιδικό έγκαυμαΤι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις στο παιδικό έγκαυμα

Απλά προληπτικά μέτρα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης των βλαβών.... Περισσότερα »

Τι πρέπει να προσέχουμε στη νηστείαΤι πρέπει να προσέχουμε στη νηστεία

Ενεργειακά, κατά την περίοδο της νηστείας αυξάνεται η πρόσληψη ενέργειας που προέρχεται από υδατάνθρακες και μειώνεται αυτή που προέρχεται από λίπη και ... Περισσότερα »

Ηπατίτιδα C: Χρήσιμες πληροφορίες για μια ''σιωπηλή νόσο''Ηπατίτιδα C: Χρήσιμες πληροφορίες για μια ''σιωπηλή νόσο''

Περίπου το 70% του γενικού́ πληθυσμού́ που έχει εκτεθεί στον ιό C δεν το γνωρίζει.... Περισσότερα »

Τι είναι το άσθμα, ποια τα συμπτώματα και η αντιμετώπισή τουVideo - Τι είναι το άσθμα, ποια τα συμπτώματα και η αντιμετώπισή του

Το άσθμα είναι μία χρόνια νόσος η οποία χαρακτηρίζεται από μεταβαλλόμενη στένωση των αεραγωγών και από μία πλειάδα ερεθιστικών παραγόντων. Χωρίζεται στο ενδογενές και στο εξωγενές άσθμα. Η συμπτωματολογία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης