12 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού

Κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1996. Με αφορμή αυτή την ημέρα, οι...

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 12:27
Τροποποίηση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 12:31

Διαχειριστής

Κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1996.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, οι σύλλογοι ασθενών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προβαίνουν στην πραγματοποίηση δράσεων, προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό σχετικά με τη φύση των ρευματικών νοσημάτων, τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης, τους τρόπους αντιμετώπισης, αλλά και την ενδεικνυόμενη στάση της Πολιτείας όσον αφορά τα δικαιώματα των ρευματοπαθών.

Αυτή τη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα, ακολουθώντας την οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού κατά της Αρθρίτιδας (EULAR), είναι αφιερωμένη στην αξία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και στην προτροπή για εργασία των ρευματοπαθών.

Μεγάλη βαρύτητα επίσης δίδεται και στην ενημέρωση των εργοδοτών για τις ανάγκες των ασθενών, ώστε να διευκολυνθούν στην παραμονή τους στην εργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ”Ρευμαζήν” https://www.reumazin.gr/

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ