Stand Up Chemistry για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/ Υπερκινητικότητας).

Χημεία ή θέατρο?Η ΑΜΚΕ Θεατρόνιο και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας ADHD Hellas διοργανώνουν...

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, 10:21
Τροποποίηση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, 10:23

Διαχειριστής

Χημεία ή θέατρο?

Η ΑΜΚΕ Θεατρόνιο και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας ADHD Hellas διοργανώνουν μια διαφορετική παράσταση την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ώρα 11:00 στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Ακαδημίας 42 στο κέντρο της Αθήνας.

Με θέμα τη χημεία και οδηγό το stand up, ο χημικός - ηθοποιός Δρ. Γιάννης Γουλές φέρνει τη διαδραστική παράσταση για τις φυσικές επιστήμες Stand Up Chemistry στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο για μαθητές - 6 ετών και άνω - και τους γονείς τους. Μια παράσταση, ειδικά σχεδιασμένη και για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως η ΔΕΠΥ.

Με το πέρας της παράστασης, θα ακολουθήσει παρουσίαση από την επιστημονική ομάδα του ADHD Hellas. Γονείς και μαθητές θα έχουν τη ευκαιρία να ακούσουν με έναν βιωματικό τρόπο το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός παιδιού με ΔΕΠΥ, αλλά και πως είναι η καθημερινότητά του. Σκοπός η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η μείωση του στίγματος της διαφορετικότητας.

Η δράση αποτελεί μέρος της εκστρατείας νοBrainLifeGoals, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Νευρολογικών Παθήσεων [EFNA-European Federation of Neurological Associations]. Τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και απαριθμεί περισσότερες από 250 συνεργασίες, με επωφελούμενους 17.000 μαθητές και 1.000 εκπαιδευτικούς.

Διάρκεια: 80’

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο - παρουσίαση: Δρ. Γιάννης Γουλές Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα Msc

Κόστος: Η συμμετοχή είναι 5€ το άτομο για τα μέλη του ADHD Hellas και 7€ το άτομο για τη μη μέλη.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2106470003, [email protected] , [email protected]

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ