Επιτυχής η επιστημονική ημερίδα για τα βιο-ομοειδή από τον Κ.Ε.Φ.Ι

O Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργάνωσε τη Δευτέρα 19 Απριλίου διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με τίτλο:...

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 10:07
Τροποποίηση: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 10:13

Διαχειριστής

O Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών διοργάνωσε τη Δευτέρα 19 Απριλίου διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Βιο-ομοειδή φάρμακα & βιολογικοί παράγοντες».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για τα βιο-ομοειδή φάρμακα, τη σχέση τους με τα φάρμακα αναφοράς και τη διαφορά τους από τα γενόσημα φάρμακα, καθώς και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η χρήση τους τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για το σύστημα υγείας.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κ. Βασίλης Μπαρμπούνης, Παθολόγος – Ογκολόγος

H κα Ελένη Γαλάνη, Παθολόγος – Ογκολόγος, αναφέρθηκε στα επιστημονικά δεδομένα που τεκμηριώνουν την αποτελεσματικότητα των βιο-ομοειδών στη θεραπεία του καρκίνου.

Στη σχέση των βιο-ομοειδών με τις πολιτικές υγείας, το κόστος τους και την προσβασιμότητά τους αναφέρθηκε η κα Όλγα Οικονόμου, Διευθύντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπάνιων Παθήσεων.

Με τη σχέση μεταξύ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νέων θεραπειών ασχολήθηκε στην παρουσίασή του ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η κα Δέσποινα Σανούδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, αναφέρθηκε συνοδά διαγνωστικά τεστ για την εξατομικευμένη χρήση των βιολογικών φαρμάκων.

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Παθολόγος - Ογκολόγος, Επιμελητής Α στο Γ.Α.Ο.Ν.Α Άγιος Σάββας παρουσίασε το θέμα της εναλλαγής και αυτόματης υποκατάστασης φαρμάκων από τα βιο-ομοειδή φάρμακα.

Η διαδικτυακή ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις απαντήσεις των ιατρών στα ερωτήματα των θεατών.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ