καμπάνια ευαισθητοποίησης κοινού: εΙχες ποτέ κάταγμα; έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του...

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023, 14:40
ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΑΛΟΎΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση με τίτλο «Είχες ποτέ Κάταγμα; Έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!».
Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα κατάγματα και την οστεοπόρωση μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν σε πανελλαδικό επίπεδο, καλύπτοντας από μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι πιο μικρές κωμοπόλεις.
Συγκεκριμένα, η κινητή μονάδα του Συλλόγου Πεταλούδα έχει ήδη ξεκινήσει την περιοδεία της από το Ρέθυμνο Κρήτης και θα συνεχίσει καλύπτοντας τις περιοχές: Μέθανα – Γαλατάς Τροιζηνίας, Σαλαμίνα, Άρτα, Ιωάννινα, Ξηρόμερο και Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, Γαστούνη και Πύργος Ηλείας, Λάρισα, Χίος, Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων που στις περισσότερες περιοχές θα διαρκέσει 2-3 ημέρες, θα προσφερθούν δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας και προσωπική συμβουλευτική από εξειδικευμένους επιστήμονες της κάθε περιοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα των επόμενων επισκέψεων της κινητής μονάδας μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Πεταλούδα στο: [email protected] και στα τηλέφωνα 213 2086698, 6979 25 25 70, 6979 25 10 25.
www.facebook.com/osteocaregr
www.youtube.com/osteoporosisgr
www.twitter.com/osteocaregr
www.instagram.com/petalouda_team
https://www.linkedin.com/company/osteocaregr

Η καμπάνια πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της UCB.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best MediaCampaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ