16ο ετήσιο Ενημερωτικό Συνέδριο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα | Σύλλογος Πεταλούδα |ανοιχτό για το κοινό

Αγαπητοί μας φίλοι, Ένα Συνέδριο για τους ασθενείς! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Πεταλούδα σκοπεύει να γιορτάσει την Παγκόσμα Ημέρα...

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023, 14:27
Τροποποίηση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023, 14:28

ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΑΛΟΎΔΑ

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ένα Συνέδριο για τους ασθενείς!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Πεταλούδα σκοπεύει να γιορτάσει την Παγκόσμα Ημέρα Οστεοπόρωσης υλοποιώντας το 16ο ετήσιο ενημερωτικό Συνέδριο, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Πρόκειται για το μοναδικό Συνέδριο, ανοιχτό στο κοινό, το οποίο φέρνει κοντά γιατρούς και ασθενείς, ενημερώνοντας τους για τα τελευταία νέα γύρω από την οστεοπόρωση και τη σκελετική υγεία γενικότερα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έμπειροι επιστήμονες στηρίζουν ένθερμα το έργο της Πεταλούδας και θα αναπτύξουν θεματικές ενότητες γύρω από την οστεοπόρωση, την άσκηση, τη διατροφή, τις βιταμίνες, την αρθρίτιδα, την ψυχολογία και πολλά άλλα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους ασθενείς, ενημερώνοντας για τις τελευταίες εξελίξεις.

Πάνω από όλα όμως θα στηρίξουν και θα προάγουν τον διάλογο μεταξύ ειδικών και ασθενών, προκειμένου οι τελευταίοι να είναι πιο σωστά ενημερωμένοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών.
Παράλληλα, οθα πραγματοποιηθούν ποικίλες εξετάσεις όπως: εξετάσεις οστικής πυκνότητας, πελματογράφηματα, λιπομετρήσεις, εξετάσεις ακοής, εξέταση μυϊκής ενδυνάμωσης, συμβουλευτική φυσικοθεραπεία, μέτρηση σακχάρου, ποδιατρική εξέταση κ.α. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με ραντεβού.

Η είσοδος για τα μέλη είναι δωρεάν. Για τα μη μέλη υπάρχει μια συμβολική τιμή εισόδου στα 5€ και τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου.
Πληροφορίες και τηλέφωνα στο: 213 2086698, 6979 25 25 70, 6979 25 10 25.
…………………………………………………………………………………………………………
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF).
Η Πεταλούδα αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Η Πεταλούδα σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Η Πεταλούδα επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best MediaCampaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.
Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698, 6979252570 email: [email protected]
www.osteocare.gr
www.facebook.com/osteocaregr
www.youtube.com/osteoporosisgr
www.twitter.com/osteocaregr
www.instagram.com/petalouda_team
https://www.linkedin.com/company/osteocaregr



ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ