Πρόγραμμα Στήριξης Ομοτίμων

Το Πρόγραμμα Στήριξης Ομοτίμων προσφέρεται δωρεάν από ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους που ζουν με HIV προς άλλα άτομα που ζουν με HIV/AIDS, καθώς και...

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, 12:20
μυρτώ ευαγγελίδου_κέντρο ζωής

Συνημμένο αρχείο

Το Πρόγραμμα Στήριξης Ομοτίμων προσφέρεται δωρεάν από ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους που ζουν με HIV προς άλλα άτομα που ζουν με HIV/AIDS, καθώς και προς τις οικογένειες και τους συντρόφους τους.

Mέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο εχεμύθειας, κατανόησης, αμοιβαίου σεβασμού, υπευθυνότητας και τήρησης του απορρήτου, οι εκπαιδευμένοι από το Κέντρο Ζωής άνθρωποι που ζουν με HIV επιχειρούν μέσα από βιωματικές εμπειρίες, να ενδυναμώσουν τους νέους οροθετικούς με μία σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως:

• Στήριξη με στόχο τη διαχείριση ζητημάτων σχετικά με τον HIV με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
• Επισκέψεις και συνοδείες όπου υπάρχει ανάγκη (οικία, νοσοκομείο, χώρος φιλοξενίας)
• Πρακτική βοήθεια σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για τη διεκπεραίωση διαδικασιών
• Συμμετοχή σε υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα
• Συναντήσεις γνωριμίας με οροθετικά άτομα που θέλουν να ενημερωθούν γενικότερα για τις υπηρεσίες του Κέντρου Ζωής

Το πρόγραμμα στήριξης ομοτίμων απαντά, ανάμεσα στα άλλα, στην ανθρώπινη ανάγκη αναζήτησης κοινών εμπειριών και ανησυχιών, με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κατάστασης που βιώνει ο καθένας. Επίσης, μέσω της παροχής πρακτικής και συναισθηματικής στήριξης σχετικά με τις πολυεπίπεδες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με HIV/AIDS, δίνεται η δυνατότητα ενός αποτελεσματικότερου τρόπου διαχείρισης τους.

Η Υπηρεσία Στήριξης Ομοτίμων δέχεται κατόπιν ραντεβού Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 – 17:00

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ