“Καφές για φροντιστές” με ενημέρωση για την αυτοφροντίδα και ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης!

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «καφές για φροντιστές», το οποίο...

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 10:07
ψυχογηριατρικη εταιρεια ”ο νεστωρ”

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «καφές για φροντιστές», το οποίο απευθύνεται σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς με νόσο Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας.

Κατά τη πρώτη ώρα της συνάντησης, ο ψυχολόγος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», Γεώργιος Σταθάκης, θα μιλήσει για την αυτοφροντίδα των φροντιστών, την αναζήτηση βοήθειας και τη διεκδίκηση. Στη συνέχεια του προγράμματος, οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα ενδυνάμωσης της μνήμης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 17.30 έως τις 19.30, στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Στις συναντήσεις του προγράμματος, οι φροντιστές έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας, να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Το πρόγραμμα «καφές για φροντιστές» διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τη Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ», με τη συμμετοχή του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Φροντιστών Ασθενών με Νόσο Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο ψυχίατρος και επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», Αντώνης Μούγιας και συντονίστριες του προγράμματος είναι η κοινωνική λειτουργός, Διονυσία Νατσιοπούλου και η υπεύθυνη επικοινωνίας, Αννέλα Νίκα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ